"Завдамо швидко гострого болю": США мають 18 сценаріїв реакції, якщо Росія нападе на Україну

Сполучені Штати Америки вже мають 18 різних сценаріїв реакції, якщо Росія таки наважиться на повномасштабний напад на Україну

Журналіст відділу новин
"Завдамо швидко гострого болю": США мают…
Фото: Вікіпедія

Водночас Росія ще має шанс знизити напруженість, якщо розв'язуватиме питання дипломатично.

Саме про це заявила в інтерв'ю Financial Times заступник держсекретаря США Вікторія Нуланд, пише Depo.ua.

Вона наголосила, що не розповідатиме про 18 різних сценаріїв, однак США та її союзники готові "завдати гострого болю дуже швидко, якщо Росія зробить цей (агресивний) крок у будь-якій формі".

Нуланд також наголосила, що з точки зору США "двері для дипломатичного рішення все ще відчинені", а Вашингтон продовжує роботу над письмовою відповіддю щодо запропонованих гарантій безпеки російським офіційним особам.

"Ми вважаємо, що можемо знизити напруженість і досягти певного прогресу в деяких із цих питань за допомогою дипломатії", – наголосила Нуланд.

Нагадаємо, дещо раніше в Адміністрації президента США Джо Байдена заявили, що влаштують Росії в ООН "гучні дебати" у разі нового вторгнення на територію України. США вже почали інформувати своїх ключових партнерів у Європі та Радбезі ООН щодо військової діяльності Росії. Таким чином американська сторона готується до ймовірного публічного протистояння.

Водночас експерти видання Reuters розповіли, за якими саме сценаріями Росія може повномасштабно вторгнутися в Україну. Серед них – загострення на Донбасі, вторгнення з окупованого Криму, атака на кількох фронтах, ракетні та кібератаки.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme