На Росії кажуть, що оптимізують штати представництв в Україні, бо бояться провокацій

Росія відкличе частину своїх дипломатів з України

Редактор стрічки новин
На Росії кажуть, що оптимізують штати пр…
Фото: МЗС РФ

Російська Федерація ухвалила рішення про оптимізацію штатів закордонних установ в Україні.

Про це йдеться у відповіді офіційного представника МЗС РФ Марії Захарової, опублікованій на сайті російського дипломатичного відомства, передає Depo.ua.

"Як ви пам'ятаєте, чутки про нібито здійснену "евакуацію" російських дипломатів з'явилися у низці західних видань, зокрема, у "The New York Times", майже місяць тому під час православних різдвяних канікул, коли кілька дітей російських дипломатів в Україні поїхали відвідати своїх бабусь та дідусів. Як ми тепер розуміємо, метою цих "вкидів" було створення інформаційного прикриття для початку евакуації США, Великою Британією, Австралією, Канадою та іншими країнами дипломатів та їхніх сімей зі своїх посольств в Україні. Вчора про евакуацію оголосив Ізраїль.

Враховуючи той значний вплив, який Вашингтон і Лондон мають на Київ, і загалом їхню роль в управлінні процесами в Україні (...) ми робимо висновок, що наші американські та британські колеги, мабуть, знають про якісь силові акції, що готуються в Україні, які здатні істотно ускладнити ситуацію у сфері безпеки", - зазначила Захарова.

Тому, "побоюючись можливих провокацій київського режиму чи третіх країн", Росія ухвалила рішення щодо "оптимізації штатів" російських закордонних установ на Україні.

"Звертаємо увагу на те, що наші посольство та консульства продовжать виконання своїх основних функцій", - йдеться у заяві.

Нагадаємо, на початку січня видання The New York Times повідомило, що дипломати у двох російських консульствах в Україні отримали наказ підготуватися до виїзду з країни. За інформацією видання, 5 січня Україну вже покинули 18 осіб – в основному діти й дружини російських дипломатів. Також джерела видання в СБУ розповіли, що наступними днями Україну покинули 30 осіб – з консульств у Києві та у Львові. Однак на Росії цю інформацію заперечили. 

Сьогодні, 12 лютого, Державний департамент США наказав виїхати з посольства США в Києві дипломатам, які не займають критично важливі посади. Причиною такого рішення стали постійні повідомлення про нарощування російських військ на кордоні з Україною, що вказують на можливість значних військових дій проти України.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme