Держдеп США офіційно наказав виїхати з посольства в Києві майже усім дипломатам

Сьогодні Державний департамент США наказав виїхати з посольства США в Києві дипломатам, які не займають критично важливі посади

Редактор стрічки новин
Держдеп США офіційно наказав виїхати з п…
Фото: U.S. Embassy Kyiv Ukraine/facebook

Причиною такого рішення стали постійні повідомлення про нарощування російських військ на кордоні з Україною, що вказують на можливість значних військових дій проти України.

Про це йдеться у повідомленні на сторінці посольства США в Україні у Facebook, передає Depo.ua.

"Попри завбачливе скорочення нашого дипломатичного персоналу, наша основна команда залишиться в Україні з нашими численними українськими колегами, відданими справі, а Державний департамент, USAID та інший персонал США по всьому світу продовжуватиме брати участь у невпинних дипломатичних зусиллях та надавати допомогу для підтримки України та розв’язання кризи, яку Росія спричинила своїм військовим нарощуванням", – зазначають у диппредставництві. 

У посольстві запевнили, що США продовжуватимуть дипломатичні зусилля щодо підтримки України.

"Ці зусилля триватимуть безперервно, як і наша відданість – разом із нашими союзниками та партнерами – суверенній, демократичній та процвітаючій Україні як частині цілісного, вільного та мирного європейського майбутнього", – йдеться у повідомленні.

Повідомлення про евакуацію посольства США з України 12 лютого 2022

Нагадаємо, раніше у ЗМІ з'явилася інформація, що Держдепартамент США планує оголосити в суботу, 12 лютого, про евакуацію практично всіх американських співробітників київського посольства

23 січня Державний департамент США ухвалив рішення про добровільний від’їзд державних службовців США з посольства у Києві через загрозу з боку Росії та наказав виїхати з посольства членам родин державних службовців США. Громадянам США в Україні рекомендують розглянути можливість виїзду зараз, використовуючи комерційний або інший приватний транспорт. 

Раніше німецьке видання Spiegel повідомило, що США попередили європейських союзників по НАТО про дату імовірного початку вторгнення Росії в Україну. Це 16 лютого. 

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme