На вокзалах України відкрили пункти COVID-вакцинації та експрес-тестування

Від 21 жовтня 2021 року на найбільших залізничних вокзалах країни працюють пункти вакцинації та експрес-тестування на COVID-19

Ірина Костенко
Шеф-редактор стрічки новин
На вокзалах України відкрили пункти COVI…
Фото: Прес-служба "Укрзалізниці"

Невакциновані пасажири прямо на вокзалі можуть за вигідною ціною зробити тест і отримати довідку, яка стане підставою для проїзду в разі негативного результату.

Про це повідомляє Depo.ua із посиланням на прес-службу "Укрзалізниці".

Пункти експрес-тестування працюють на 10 залізничних вокзалах: Київ, Львів, Харків, Одеса, Дніпро, Запоріжжя, Мукачево, Кривий Ріг, Вінниця та Полтава.

Пасажири, які мають квиток на поїзд, зможуть зробити це медичне дослідження за 350 грн.

Крім цього, відсьогодні починають працювати пункти безкоштовної вакцинації на п'ятьох залізничних вокзалах: Київ, Львів, Харків, Одеса та Дніпро.

Наголошується, що надалі АТ "Укрзалізниця" планує збільшувати перелік вокзалів, де діятимуть пункти вакцинації та тестування.

Нагадаємо, 11 жовтня Кабмін ухвалив нові обмеження на пересування громадським транспортом. Вони стосуються регіонів, які потрапили до "жовтої", "помаранчевої" та "червоної" зон.

Відповідно до постанови Кабінету міністрів, з 21 жовтня 2021 року в Україні змінилися правила перевезень пасажирів.

Тепер посадка у поїзди далекого сполучення можлива лише за умови наявності у пасажирів сертифікату про вакцинацію (паперового або в додатку "Дія"), документу про отримання хоча б однієї дози вакцини проти COVID-19, або ж негативного результату ПЛР чи експрес-тесту на COVID-19, які мають бути зроблені не більше ніж за 72 години до посадки в поїзд.

Читайте також: Україна на карантині до 31 грудня: Що відбувається (ХРОНІКА)

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme