"Укрзалізниця" планує долучити копів до перевірок громадян: Коли й навіщо

У зв'язку з новими обмеженнями на пересування громадським транспортом в Україні з 21 жовтня "Укрзалізниця" проситиме Міністерство внутрішніх справ про допомогу

Ірина Костенко
Шеф-редактор стрічки новин
"Укрзалізниця" планує долучити копів до…
Фото: Скріншот

Йдеться про перевірку COVID-документів під час посадки громадян на станціях.

Про це повідомив керівник пасажирського напрямку "Укрзалізниці" Олександр Перцовський під час брифінгу, передає Depo.ua.

"Всі пасажири, які на сьогоднішній день подорожують у приміському сполученні, продовжують рухатися у звичайному форматі… Все, що стосується нововведень 21 жовтня, – про далеке, міжобласне сполучення", – зауважив він.

Перцовський уточнив, що УЗ потрібна підтримка Міністерства внутрішніх справ.

"Тому що вводячи певні обмеження треба розуміти, як саме ми їх контролюватимемо. Щоб це не ставало профанацією. Тому важливо, щоб не просто провідники, чи стюарди, які не мають насправді повноважень, через відсутність COVID-сертифікату когось висаджували, а, в тому числі, працівники поліції залучалися до перевірок, це контролювали", – пояснив він.

Крім того, посадовець зауважив, що важливо, щоб правоохоронці контролювали не лише залізницю. 

"Важливо, щоб контролювали і неофіційних перевізників. Щоб ми не мали ситуацію, де пасажири будуть через ці обмеження виштовхнуті з офіційного залізничного транспорту… І будуть просто їздити переповненими маршрутками, а там контролю жодного не буде. Тому ми також сьогодні офіційно напишемо листи до Міністерства внутрішніх справ для того, щоб це була спільна задача – організувати правильний контроль і на залізниці, і можливих усіх неофіційних перевізників. Щоб справді ці заходи були дієвими", – підсумував Перцовський.

Нагадаємо, 11 жовтня Кабмін ухвалив нові обмеження на пересування громадським транспортом. Вони стосуються регіонів, які потрапили до "жовтої", "помаранчевої" та "червоної" зон адаптивного карантину.

З 21 жовтня подорожуючи "Укрзалізницею" на дальні відстані, громадяни, крім квитка та паспорта, мають показати один із COVID-документів – сертифікат про вакцинацію від коронавірусу, результат ПЛР-тесту або ж тесту на антиген.

Повідомлялося також, що "Укрзалізниця" хоче розпочати тестувати українців на COVID-19 прямо на залізничних вокзалах.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme