На вулицях України побільшає поліцейських

Правоохоронці посилюють активну присутність на вулицях України для забезпечення безпеки громадян

Журналіст відділу новин
На вулицях України побільшає поліцейськи…
Фото: Рixabay

За словами міністра внутрішніх справ Дениса Монастирського, у неспокійний час панують тривожні настрої, що збільшує ймовірність зростання рівня злочинності.

Про це він повідомив в ефірі програми "Свобода слова" 14 лютого, передає Depo.ua.

"Збільшення поліцейської присутності в містах, селах дає добропорядним людям впевненість, а для тих, що налаштовані на певні правопорушення, є пересторогою", – зазначив Монастирський.

Він додав, що ефективність таких заходів підтверджують і нещодавні навчання сил МВС у населеному пункті Каланчак. Там упродовж тижня підготовки й проведення навчань не надійшло жодної заяви в поліцію і не було жодної крадіжки (як у цьому населеному пункті, так і навколо нього).

Монастирський наголосив, що правоохоронці готові до сценаріїв внутрішньої дестабілізації, реалізація яких у 2014-2015 роках призвела до тимчасової окупації деяких районів Луганської та Донецької областей.

"Тоді слабкість була в неоперативності правоохоронних органів, у неухваленні потрібних рішень в потрібний час", – вважає міністр.

На думку Монастирського, тоді правоохоронці у багатьох місцях не дочекалися наказу застосувати силу і припинити безлад.

Водночас він нагадав, що є приклад Харкова й Одеси, де активні дії влади дозволили втримати ситуацію під контролем.

Монастирський наголосив, що сьогодні цей досвід враховано – і правоохоронці готові до таких дестабілізаційних сценаріїв.

Крім того, урядовець зауважив, що жодних обмежень конституційних прав громадян, зокрема, й права на мітинги, не буде.

"Жодних обмежень прав громадян, як то права на мітинги, звичайно, не буде. Такі обмеження вводяться лише тоді, коли в країні впроваджено режим воєнного стану. Поки що про це не йдеться. І я впевнений, що об'єднавшись, ми усі зможемо пройти цей непростий час", – зазначив Монастирський.

Він уточнив, що під час посилення режиму несення служби Нацполіції буде збільшено кількість особового складу правоохоронців, які забезпечуватимуть публічну безпеку на вулицях та посилено охорону об’єктів критичної інфраструктури.

Насамкінець очільник МВС попросив водіїв ставитися з розумінням до того, що перевірка транспортних засобів проводитиметься частіше.

Нагадаємо, 14 лютого міністр внутрішніх справ Денис Монастирський записав відеозвернення до громадян щодо поточної ситуації в Україні. Він наголосив, зокрема, що правоохоронці не допустять сепаратистських проявів в Україні на тлі російської агресії та повторення подій 2014 року. 

За словами Монастирського, якщо якийсь "гіркін" спробує захопити адмінбудівлі, він буде "розстріляний нашим спецназом без попередження та жодних вагань".

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme