"Нафтогаз" може відмовитися від імпорту газу вже через п'ять років

Глава "Нафтогазу" Юрій Вітренко повідомив, що Україна може відмовитися від імпорту газу вже через п'ять років

Максим Карпенко
Журналіст стрічки новин
"Нафтогаз" може відмовитися від імпорту…
Фото: Depo.ua

За його словами, успіх такого плану буде залежати від трьох факторів.

Про це Вітренко заявив під час панельної дискусії на Українському газовому інвестиційному конгресі, повідомляє Depo.ua із посиланням на прес-службу компанії.

Зазначається, що першим фактором є нарощення видобутку газу в Україні. Глава "Нафтогазу" зауважив, що в країні є потенціал для цього. Також важливим напрямком він назвав збільшення виробництва біогазу в Україні.

"Україна – найбільша за територією країна в Європі. Земля значно дешевша, ніж у Західній Європі, тож у нас є великі можливості для побудови сонячних, вітрових електростанцій та виробництва біомаси. В нас розвинутий сільськогосподарський сектор, що також важливо для виробництва біогазу", – пояснив Вітренко.

Третьою умовою він назвав підвищення енергоефективності для досягнення Україною енергетичної незалежності. Вітренко зазначив, Україна вдвічі менш енергоефективна, ніж середньостатистична країна Східної Європи.

"Проте для досягнення енергетичної незалежності Україна має працювати над зменшенням неефективних витрат енергії. Найдешевша та найнадійніша енергія – це та, яку ви не витратили даремно", – додав глава "Нафтогазу".

Зауважимо, дещо раніше стало відомо, що Україна подала заявку на участь в сертифікації оператора "Північного потоку-2". Основна позиція полягає у затягуванні запуску газопроводу.

Нагадаємо, 10 вересня російський "Газпром" оголосив про завершення будівництва газопроводу "Північний потік-2". 

13 вересня стало відомо, що німецький регулятор отримав всі необхідні документи для початку процесу сертифікації "Північного потоку-2". Federal Network Agency (Bundesnetzagentur) (BNA) розпочало процес сертифікації російського газопроводу "Північний потік-2", який може зайняти до чотирьох місяців. У процесі сертифікації, зокрема, буде брати участь польська нафтогазова компанія PGNiG.

1 жовтня у Кремлі не виключили, що терміни запуску "Північного потоку-2" будуть відкладені через зміну влади в Німеччині.

4 жовтня "Нафтогаз України" та близько 30 постачальних компаній створили балансуючу групу для сталого газопостачання населенню.

14 жовтня американські ЗМІ повідомили, що президент США Джо Байден не має наміру запроваджувати санкції проти російського газопроводу "Північний потік-2".

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme