"Нафтогаз" попередив про зростання цін на газ з 1 грудня

Газорозподільча компанія "Нафтогаз України" попередила, що пільгова ціна газу на рівні 7,96 гривень за кубометр для побутових клієнтів діє лише до 30 листопада і з 1 грудня ціни зміняться
 

Журналіст відділу новин
"Нафтогаз" попередив про зростання цін н…
Фото: Depo.ua

Споживачі природного газу, яких обслуговує "Нафтогаз України", як постачальник "останньої надії" (ПОН), повинні обрати та підключитися до ринкового постачальника до 1 грудня 2021 року.

Про це повідомляє Depo.ua з посиланням на прес-службу ГК "Нафтогаз України".

"Побутові споживачі природного газу, яких обслуговує ПОН, повинні обрати та підключитися до ринкового постачальника до 1 грудня 2021 року. Усі клієнти ПОН протягом 60 днів мають змінити газову компанію та укласти з нею договір", – йдеться у повідомленні.

В ГК "Нафтогаз України" наголосили, що не встановлюють ціну для клієнтів ПОН, а вона розраховується щомісячно за спеціальною формулою, розробленою в межах Порядку проведення конкурсу з визначення постачальника "останньої надії".

Як відомо, станом на сьогодні ГК "Нафтогаз України" як ПОН обслуговує майже 500 тис. домогосподарств у Донецькій, Херсонській, Полтавській, Житомирській, Запорізькій, Хмельницькій, Одеській, Луганській та Тернопільській областях.

Нагадаємо, 30 вересня представники місцевого самоврядування та уряд підписали меморандум про встановлення пільгової ціни на газ для населення (7,4 грн за куб), а також бюджетних установ (16,8 грн за куб з ПДВ).

20 жовтня прем'єр-міністр України Денис Шмигаль пообіцяв, що під час поточного опалювального сезону школи, лікарні і дитячі садочки будуть отримувати газ по ціні, яка зафіксована в меморандумі, який у вересні уряд підписав з "Нафтогазом" та місцевою владою.

Читайте також: В енергетичній облозі: Що робить українська влада аби не допустити віялових відключень

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme