Напад на Порошенка розглядатимуть як злочин проти державного діяча

Печерський районний суд столиці зобов‘язав райуправління Нацполіції зареєструвати кримінальне провадження щодо скоєння нападу проти п’ятого президента Петра Порошенка за статтею про погрозу або насильство щодо державного діяча

Максим Карпенко
Журналіст стрічки новин
Напад на Порошенка розглядатимуть як зло…
Фото: ЕРА

Відповідну ухвалу суду оприлюднив депутат Київради та генерал СБУ Віктор Кононенко. Згідно з нею, справу про напад на Порошенка перекваліфікували за статтею 346 Кримінального кодексу України "Погроза або насильство щодо державного чи громадського діяча".

За його словами, злочин є настільки очевидним, що навіть Печерський суд, який багато хто звинувачує в необ‘єктивності, не став це заперечувати, повідомляє Depo.ua із посиланням на прес-службу партії "Європейська солідарність".

"Злочин "зеленої влади" проти п‘ятого Президента України Петра Порошенка є настільки очевидним, що навіть Печерський суд, який багато хто звинувачує в необ‘єктивності, не став це заперечувати. Тільки що Печерський районний суд м. Києва задовільнив мою скаргу на бездіяльність посадових осіб Печерського управління поліції ГУНПУ в м. Києві та зобов‘язав їх зареєструвати провадження щодо скоєння злочину проти державного діяча", – написав Кононенко.

Він зауважив, що таким чином створюються підстави для посилення покарання стосовно замовників, організаторів і виконавців цього злочину. Також, за словами депутат, це підтверджує факт злочинної бездіяльності поліції, яка дозволила нападнику втекти.

"Рухаємося далі, доки покровителі у владі не почнуть "здавати" своїх "зелених тітушок", а суд не розставить всі крапки у вигляді справедливих вироків для замовників і організаторів цього злочину", – додав Кононенко.

Провадження у справі про напад на Порошенка зареєстрували як злочин проти державного діяча

Фото: Прес-служба "ЄС"

Нагадаємо, 24 серпня біля станції метро "Хрещатик" на Петра Порошенка напав невідомий. Він облив його зеленкою. У "Європейській Солідарності" заявили, що це був провокатор від Зеленського.

Згодом хлопець, чиє фото опублікували у соцмережах, заявив, що не був у Києві й має алібі.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme