Нападники на Порошенка вже відомі, але влада блокує розслідування злочину, – адвокат

Особи, які причетні до нападу на п'ятого президента й лідера "Європейської Солідарності" Петра Порошенка, вже відомі, однак влада блокує розслідування і не зацікавлена в розкритті цього злочину

Журналіст відділу новин
Нападники на Порошенка вже відомі, але в…
Фото: ЕРА

У вівторок, 31 серпня, у Печерському суді мала розглядатись скарга на бездіяльність прокуратури у справі про напад на політика, однак цього не відбулося.

Як заявив адвокат Порошенка Ілля Новіков, нападників на Порошенка було декілька, це була організована група людей, пише Depo.ua із посиланням на прес-службу "ЄС".

"Очевидно, що коли це була група, коли вони погоджували свої дії, відстежували цю ходу, очікували на такий момент, щоб здійснити цей напад – це вже не хуліганство. Це напад на державного діяча, тому ми очікуємо на конструктивний діалог з офісом Генерального прокурора. І на те, що буде порушено кримінальне провадження за належною статтею", – зазначив Новіков.

Генерал СБУ, депутат Київради Віктор Кононенко, який був одним зі свідків нападу на Порошенка, повідомив, що досі органи слідства з ним навіть не поспілкувались. 

"Наші заяви не розглядаються, розгляд блокується. Я ще не допитаний, зі мною не спілкувалося слідство. Усе це, і судове засідання сьогодні дає нам підстави говорити, що злочин не лише не розслідується, а він свідомо покривається владою. Влада не зацікавлена, щоб він розслідувався", – переконаний Кононенко.

Він додав, що вчора після публікації фотографій нападників вже протягом години вдалося двох із них знайти.

"На сьогодні на ранок ми знаємо все про їхніх родичів, які проживають в Україні та за її межами. Ми знаємо спортзал, де вони займаються, ми знаємо інших членів угруповання, з якими вони контактують. Ми із задоволенням передамо ці матеріали поліції. Але поліція не зацікавлена їх отримати, вони саботують роботу. Вони ігнорують ту інформацію, яка є у нас", – констатує Кононенко. 

Водночас Головань наголосив, що є точна інформація, що нападники на Порошенка – це організована група людей, які "мають серйозну кримінальну історію участі у різних протиправних діях, таких як рейдерські захоплення у сфері сільського господарства". 

"Безпосередній виконавець нападу був затриманий, але майже одразу відпущений, прикритий представниками поліції. Потім, наскільки ми знаємо, його доставили на його батьківщину, потім привезли назад. Тобто я особисто переконаний, що цих людей, як, наприклад, і сумнозвісного суддю Чауса, зараз просто ховають від суспільства і від слідства", – обурився Головань. 

Він наголосив, що Управління державної охорони не тільки не подало жодних заяв за фактом цього злочину, але і не забезпечило явку своїх працівників для допиту поліції як свідків стосовно того, що сталося.

Нагадаємо, 24 серпня біля станції метро "Хрещатик" на Петра Порошенка напав невідомий. Він облив його зеленкою. У "Європейській Солідарності" заявили, що це був провокатор від Зеленського.

Згодом хлопець, чиє фото опублікували у соцмережах, заявив, що не був у Києві й має алібі.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme