Адвокат Новіков заявив, що Офіс Зеленського "підтверджує версію про політичне замовлення нападу на Порошенка"

Адвокат Ілля Новіков повідомив, що мовчання зі сторони Офісу президента свідчить про політичне замовлення нападу на п'ятого президента України Петра Порошенка

Журналіст відділу новин
Адвокат Новіков заявив, що Офіс Зеленськ…
Фото: Прес-служба партії "ЄС"

За його словами, Офіс президента вже три дні не реагує на зухвалий напад. Окрім цього, нападник не з'явився у Печерський райвідділ поліції для проведення слідчих дій.

На думку адвокатів, виконавця політичного замовлення переховують, повідомляє Depo.ua із посиланням на прес-службу партії "Європейська солідарність".

Адвокат Ігор Головань зауважив, що дізнавачі сектору дізнання поліції мали повідомити нападнику про підозру сьогодні, 27 серпня. Втім, за його словами, ніхто не з'явився, а правоохоронці припинили відповідати на дзвінки та повідомлення.

"Підтверджуються ті наші побоювання і впевненість, що саме влада організувала цей напад. Саме влада тепер захищає і прикриває виконавця – тому, що у цього виконавця дуже серйозні замовники з величезними можливостями… І тепер історія стає все більше схожою на історію із суддею Чаусом, якого кілька місяців тримали невідомо де. Я не думаю, що цей нападник зараз дійсно на волі, його скоріше за все десь утримують і обробляють, побоюючися, щоб він не видав своїх замовників", – сказав Ігор Головань.

Новіков переконаний, що напад трапився через політичну діяльність Порошенка. 

"Поліція фактично спускає справу на гальмах, незважаючи на всі їхні запевнення, що вони працюють, що буде повідомлено про підозру. Ми бачимо, що спочатку свідомо занижено кваліфікацію, справу видають за хуліганство. Навіть зараз підозра щодо хуліганства не вручена", – наголосив адвокат.

Депутат Київради, ветеран АТО Олександр Погребиський нагадав, що поліції під час скоєння нападу на Порошенка взагалі не було поряд. За його словами нападника затримали співробітники УДО.

"Десять хвилин шукали співробітників поліції, які б змогли як люди, які уповноважені це робити, його затримати. Натомість ми всі бачили, як затриманого дуже швидко відвели в бік Офісу президента. Це зафіксовано, це є на відео. За нашою інформацією, він там знаходився близько кількох годин. Що там можна робити?" – сказав Погребинський.

Новіков також нагадав, що Офіс президента досі не прокоментував інцидент, попри те, що ситуацію прокоментували іноземні партнери та більшість політичних сил в Україні.

"Офіс Президента зберігає мовчання. При тому, що питань до нього виникає з кожним днем дедалі більше. Це ознака того, що насправді відбувається", – резюмував він.

Нагадаємо, 24 серпня, біля станції метро "Хрещатик" на п'ятого президента України Петра Порошенка напав невідомий. Він облив лідера "ЄС" зеленкою. Поліція оперативно затримала нападника.

У "Європейській солідарності" заявили, що це був провокатор від Зеленського.Порошенко невдовзі після нападу на нього поїхав на Співоче поле для виступу.

Тим часом у Telegram оприлюднили інформацію про справжнього нападника – і навіть поспілкувалися з його батьком та сусідом.

У соцмережі з'явилося фото людини, яка нібито напала на п'ятого президента Петра Порошенка і облила його зеленкою. Українці активно обговорюють нібито факти із біографії нападника.

Хлопець, чиє фото опублікували у соцмережах, заявив, що не був у Києві і має алібі.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme