Нардеп-мажоритарник Роман Соха заявив про вихід із фракції "Слуга народу": Хто він такий

Народний депутат Роман Соха оголосив про свій вихід із фракції "Слуга народу"

Редактор стрічки новин
Нардеп-мажоритарник Роман Соха заявив пр…
Скріншот

Роман Соха, який обирався по мажоритарному округу у Запорізькій області та нещодавно увійшов до створеного екс-спікером Дмитром Разумковим МФО "Розумна політика", заявив, що покидає фракцію монобільшості.

Відповідну заяву він сьогодні, 30 листопада, передав голові Верховної Ради Руслану Стефанчуку після свого виступу з трибуни парламенту, передає Depo.ua.

Я з першого дня підтримував Володимира Зеленського і долучився до формування "Зе!Команди" у Запоріжжі. Адже Володимир Олександрович декларував те, чого ми чекали усі роки незалежності – кінець планово-олігархічної системи, викорінення кумівства і політичної корупції, завершення епохи бідності та соціальної несправедливості. Пане президенте, ви обіцяли, що в наших рядах будуть нові обличчя – люди, які ніколи не були у політиці, які не є дотичними до схем і не грабували країну. Ви обіцяли нову генерацію державників – з гарячим серцем, світлим розумом, кришталево чистою репутацією", – сказав Соха. 

Зокрема, він висловив своє незадоволення призначенням Ростислава Шурми заступником голови Офісу президента. Соха заявив, що Шурма – це "колишній функціонер проросійського "Опозиційного блоку", який намагався зірвати справедливі вибори у Запоріжжі, використовуючи брудні технології".

Нардеп наголосив, що вважає Шурму "частиною старої корумпованої системи". 

"Я не хочу і не можу бути дотичним до людей, які не відповідають тим принципам, які ми декларували, йдучи на вибори. Я хочу бути чесним перед самим собою і перед виборцями, яким я маю без сорому дивитися в очі. Саме тому я ухвалив важке, але справедливе рішення. Я виходжу з фракції "Слуга народу"", – сказав народний депутат.

Роман Соха: що про нього відомо

У 2019 році Роман Соха був обраний депутатом Верховної Ради 9 скликання від партії "Слуга Народу" за виборчим округом №75 (Запорізька область). Член партії "Слуга народу". Член однойменної фракції. Член Комітету з питань цифрової трансформації.

Був директор рекламного агентства "Еверест", керівником "Зе!офісу" у Запоріжжі.

До того також обіймав посаду директора регіонального роздрібного центру ПАТ "Сведбанк", був директором Запорізької філії ПАТ "Укрінбанк".

Освіту здобував у Запорізькій державній інженерній академії та Запорізькому національному технічному університеті за спеціальністю "фінанси".

Нагадаємо, 7 жовтня Дмитра Разумкова звільнили з посади голови парламенту 284 голосами "за". За відставку спікера проголосували 215 "слуг народу". Семеро з них проголосували проти, четверо – утрималися, семеро – не голосували. Сам Разумков заявляв, що близько 50 депутатів змусили проголосувати за його відставку проти їхньої волі.

8 жовтня новим спікером Ради обрали Стефанчука. За таке рішення проголосував 261 народний обранець. 

5 листопада стало відомо, що Разумков створює у парламенті міжфракційне об’єднання "Розумна політика". За його словами, МФО буде займатися: впровадженням стабільної та продуманої державної політики, захистом свободи слова, людини та її життя і здоров’я та утвердженням верховенства права. 

Згодом Разумков оприлюднив список із 25 народних депутатів, які увійшли до міжфракційного об’єднання "Розумна політика". Серед них – 21 нардеп від "Слуги народу".

Нещодавно колишній голова ВР Дмитро Разумков заявив, що братиме участь у наступних виборах

Читайте також: Список Разумкова: Чи зможе опальний екс-спікер спровокувати дочасні вибори парламенту

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme