Нардепа Герегу підозрюють у володінні бізнесом в Криму 

Народного депутата групи "За майбутнє" Олександра Герегу підозрюють в отриманні прибутку від бізнесу в окупованому Росією Криму 

Олександра Мандровська
Журналіст відділу новин
Нардепа Герегу підозрюють у володінні бі…
Фото: Олександр Герега / Facebook

Слідчі Нацагентства із запобігання корупції вже почали розслідування. Зауважимо, підозра нардепові Герезі пов'язана із "кейсом Pandora Papers", у якому йдеться про офшорні компанії.

Про це повідомляє Depo.ua із посиланням на "Слідство.Інфо".     

Під час журналістського розслідування представники ЗМІ виявили, що Олександру Герезі належать як мінімум п'ять офшорних компаній через два фонди. 

Один із фондів – власник "Новацентр К", найбільшої мережі будівельних гіпермаркетів у тимчасово окупованому російськими військами Криму. Мережа представлена чотирма гіпермаркетами в Сімферополі та Севастополі. 

До слова, гіпермаркети використовують ті приміщення, де до початку російсько-української війни продавала товари мережа будівельних гіпермаркетів "Епіцентр". 

"Всі вони належали подружжю Герег через мережу офшорних компаній, у тому числі через два фонди, Fundationsanstalt і Gold Taurus Stiftung", – йдеться у журналістському розслідуванні. 

Дані Pandora Papers свідчать про те, що Олександр та Галина Гереги через мережу фондів та фірм були бенефіціарними власниками Edlagor Enterprises Limited та проводили операції з групою компаній Гереги мінімум до 2019 року.

Нагадаємо, тим часом НАЗК не знайшло порушень у деклараціях Зеленського. Експерти перевірили декларації президента після виходу розслідування Pandora Papers про сумнівні офшорні операції та не знайшли у документах жодних неточностей. 

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme