Розслідування Pandora Papers: НАЗК не знайшло порушень у деклараціях Зеленського

Після виходу розслідування Pandora Papers про сумнівні офшорні операції НАЗК перевірило декларації президента Володимира Зеленського та не знайшло там жодних порушень

Журналіст стрічки новин
Розслідування Pandora Papers: НАЗК не зн…
Фото: ОП

У зв'язку зі скандалом, президент надав НАЗК усі документи стосовно компаній, про які згадувалось у розслідуванні.

Про це заявив глава НАЗК Олександр Новіков в інтерв’ю "НВ", передає Depo.ua.

"Президент, як і будь-який інший свідомий декларант, дотримується вимог закону і є зразковим декларантом. Він надав нам усі документи, які стосуються тих компаній, про які йдеться в журналістському розслідуванні", — сказав Новіков.

Детективи НАЗК, які перевіряли декларацію, зосередилися зокрема на тому, чи міг Зеленський отримувати дивіденди офшорної компанії Maltex Multicapital Corp. після того, як перестав бути її учасником.

У агентстві пообіцяли у найближчі два тижні оприлюднили результати своєї перевірки.

Нагадаємо, 3 жовтня проект "Слідство.Інфо" після опрацювання документів Pandora Papers оприлюднив фільм-розслідування "Офшор 95". Журналісти частково підтвердили, що офшорні фірми Володимира Зеленського та його оточення з 2012 року отримали 40 мільйонів доларів від компаній, пов'язаних з олігархом Ігорем Коломойським.

Нагадаємо, 6 жовтня президента України Володимира Зеленського та голову СБУ Івана Баканова звинуватили в тому, що вони не задекларували фінансові прибутки від своїх офшорних компаній.

Довідка: Pandora Papers – глобальний витік документів, з яких стало відомо про секретні активи, таємні угоди та приховані статки найбагатших людей з усього світу. Над документами з проекту Pandora Papers працювала команда з понад 600 журналістів зі 117 країн світу – члени The International Consortium of Investigative Journalists (ICIJ). Вони впродовж року досліджували 11,9 млн офшорних документів, які стали публічними після витоку.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme