Зеленського та Баканова звинуватили у тому, що вони не задекларували прибутки від своїх офшорних компаній (ДОКУМЕНТ)

Президента України Володимира Зеленського та голову СБУ Івана Баканова звинуватили в тому, що вони не задекларували фінансові прибутки від своїх офшорних компаній 

Олександра Мандровська
Журналіст відділу новин
Зеленського та Баканова звинуватили у то…
Фото: ЕРА

Йдеться про компанії Maltex Multicapital Corp та Davegra Limited.

Про це написав народний депутат від "Європейської Солідарності" Володимир Ар’єв на сторінці у Facebook, передає Depo.ua

"Зеленський не задекларував офшорну компанію Maltex Multicapital Corp. Попри те, що є кінцевим вигодонабувачем і тому зобов’язаний був записати її в е-декларацію. Не записав у жодну", – написав Ар’єв.

За словами нардепа, не задекларував свої прибутки від офшорів і Баканов. 

"У нього аналогічна ситуація з офшоркою Davegra Limited, яка була номінальним тримачем зеленської офшорки Maltex Multicapital Corp. і зберігала трастову декларацію з іменами реальних власників Maltex та їхніх часток", – пояснив ситуацію нардеп від "Європейської Солідарності". 

Він додав, що 6 жовтня обом можновладцям направив запити із проханням пояснити та прокоментувати ситуацію. 

Запит 1

Запит 2

Нагадаємо, у середу представники президента США Джо Байдена заявили, що офшорний скандал не відлякає його від Зеленського, але питання будуть розглядати. 

Довідка: 3 жовтня проект "Слідство.Інфо" після опрацювання документів Pandora Papers оприлюднив фільм-розслідування "Офшор 95". Журналісти частково підтвердили, що офшорні фірми Володимира Зеленського та його оточення з 2012 року отримали 40 мільйонів доларів від компаній, пов'язаних з олігархом Ігорем Коломойським.

Pandora Papers – глобальний витік документів, з яких стало відомо про секретні активи, таємні угоди та приховані статки найбагатших людей з усього світу. Над документами з проекту Pandora Papers працювала команда з понад 600 журналістів зі 117 країн світу – члени The International Consortium of Investigative Journalists (ICIJ). Вони впродовж року досліджували 11,9 млн офшорних документів, які стали публічними після витоку.

 

 

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme