Нардепи дотиснули Стефанчука, щоб той зібрав 17 грудня позачергове засідання Ради для відтермінування касових апаратів для ФОПів

Спікер парламенту Руслан Стефанчук підписав розпорядження про скликання позачергового засідання Верховної Ради на 17 грудня

Журналіст стрічки новин
Нардепи дотиснули Стефанчука, щоб той зі…
Фото: Facebook "Слуги народу"

Це зроблено за ініціативою 155 народних депутатів, які вимагають відтермінувати введення касових апаратів для фізичних осіб-підприємців до 1 січня 2023 року.

Як пише Depo.ua, про це повідомили у Telegram одразу два нардепи – Олександр Качура ("Слуга народу") й Олексій Гончаренко ("Європейська Солідарність").

Скріншот з Телеграма Качури

Скріншот з Телеграма Гончаренка

Якщо народні депутати ухвалять проект закону про відтермінування введення касових апаратів, то їх введуть лише після 2023 року. Тоді у кожного ФОПа за законом має обов'язково бути касовий апарат. Його повинні будуть застосовувати інтернет-магазини, ресторани та кафе, турагенції та туроператори, готелі, продавці ювелірних виробів, текстилю, магазини секондхенду тощо та всі ФОП, крім платників єдиного податку 1-ї групи, що не мають найманих працівників і здійснюють роздрібну торгівлю за готівку на ринках. Однак саме зараз малий та середній бізнес воліє взагалі скасувати законодавчі норми, ухвалені ще 2019 року.

Нагадаємо, що позачергове засідання щодо відтермінування касових апаратів повинно було відбутися ще 16 грудня. Однак зранку того ж дня низка опозиційних народних депутатів заявили, що дехто з їхніх колег відкликав свої підписи, щоб зірвати проведення позачергового засідання щодо ФОПів. З огляду на це вони закликали керівництво Ради повернути підписні листи, щоб мати можливість дозбирати голоси за позачергове засідання ВРУ і все ж таки розглянути питання відтермінування введення касових апаратів.

Відомо, що голова фракції "Слуга народу" Давид Арахамія виступив буцімто проти скликання позачергового засідання Верховної Ради. На оприлюдненому фото видно, що один із нардепів читає повідомлення на телефоні. Адресант підписаний як "Арахамія Давид". "Колеги, по ФОПах, вони зажадали назад всі підписні. Прошу не обісратися ще раз – не підписуємо. Жодних позачергових", – йдеться у повідомленні.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme