Нардепи з трибуни Ради подякували іноземним партнерам за підтримку України на тлі агресії РФ (ФОТО)

Низка народних депутатів у Верховній Раді подякували всім іноземним партнерам за підтримку України на тлі російської агресії

Журналіст відділу новин
Нардепи з трибуни Ради подякували інозем…
Фото: Скріншот

Після урочистого відкриття сьомої сесії IX скликання парламенту народні обранці вийшли на трибуну з прапорами різних країн.

Про це повідомляє Depo.ua.

Слово взяв член депутатської групи "Партія "За майбутнє" Ігор Гузь.

"Шановні друзі! Ми, українські парламентарі, хочемо щиро подякувати кожній країні, яка в тяжкий час для нашої держави не залишилась осторонь. А, головне, допомагає нашій державі зброєю для того, аби окупант знав – ми будемо зустрічати його в кожному селі, в кожному районі і в кожному місті", – наголосив він.

Гузь зазначив, що кожна країна, яка сьогодні "протягує руку допомоги", – наші браття та сестри.

Нардепи також подякували "кожному президенту, кожному керівнику уряду, кожному громадянину тих країн, які висловили підтримку й підтримали, стали пліч-о-пліч з нашим народом".

На думку одного з парламентарів, це свідчить про те, що "сьогодні сформована сильна антипутінська коаліція".

"І сьогодні всі зрозуміли й підтримали те, що ми маємо ворога. Ворога, який має чітку назву – Російська Федерація. Ми дякуємо країнам за ту непосильну підтримку, ту допомогу військову, яка сьогодні надається Україні. Дякуємо вам. Україна завжди пам'ятатиме вашу підтримку", – підсумував він.

Нардепи з трибуни Ради подякували іноземним партнерам за підтримку України на тлі агресії РФ

У ВРУ подякували іноземним партнерам за підтримку України на тлі російської аргесії

Фото: Скріншот

Нагадаємо, 31 січня до Києва прилетів п'ятий американський літак із військовою допомогою. Він доставив до України 84 тонни озброєння та боєприпасів різного калібру.

Крім того, допомогу на тлі російської агресії Україна очікує та вже отримала від низки інших країн. Лише минулими тижнями Україні надали близько сотні тонн летальної зброї, в тому числі боєприпасів.

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба заявив навіть, що постачання зброї Україні є "тонною аргументів" проти агресії РФ.

Читайте також: "Стінгери", "Джавеліни", вогнемети і гранатомети: Яку зброю вже дають Україні західні партнери

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme