Нардепи звернулись до Кабміну щодо грошей для шахтарів (ОНОВЛЕНО)

Народні депутати схвалили проект постанови №6442 про звернення Верховної Ради до Кабінету міністрів щодо виділення коштів з резервного фонду державного бюджету України на виплату заробітних плат працівникам державних вугледобувних підприємств

Журналіст відділу новин

За відповідне рішення щодо зарплат шахтарям проголосували 303 парламентарі.

Про це повідомляє Depo.ua.

Не голосували при цьому 30 осіб.

Нардепи звернулись до Кабміну щодо грошей для шахтарів

Зазначимо, що у картці проекту постанови на сайті Верховної Ради на момент голосування була відсутня детальна інформація про документ. Не було ані тексту, ані пояснювальної записки до нього. Тож що саме проголосував парламент було досконально не відомо.

Ініціатором документу був зазначений нардеп від "Слуги народу" Юрій Арістов.

Виходячи з назви проекту постанови, гроші на зарплати шахтарям пропонували взяти з резервного фонду державного бюджету України.

Проект постанови №6442 про звернення Верховної Ради до Кабінету міністрів

Дещо згодом картку законопроекту суттєво оновили. 

Згідно з нею, Арістов не є ініціатором документу. Ними виступили нардепи від різних фракцій: Юрій Бойко, Давид Арахамія, Тарас Батенко, Ярослав Железняк, Артур Герасимов і Олег Кулініч.

Згідно з пояснювальною запискою, стан державних підприємств вугільної галузі є вкрай незадовільним, що зумовлено наявністю та взаємодією впродовж тривалого періоду низки факторів, які за своєю природою мають як об’єктивний, так і суб’єктивний характер.

З огляду на це проект постанови пропонує забезпечити заходи на виділення коштів з резервного фонду державного бюджету України на виплату заробітних плат працівникам державних вугледобувних підприємств у сумі 300 000 000 (триста мільйонів) гривень.

Документ набирає чинності з дня його схвалення.

Картку законопроекту №6552 суттєво оновили

Нагадаємо, дещо раніше "слуги" забракували виплату боргів шахтарям до Нового року. Законопроект №5891-1 щодо погашення заборгованості та виплати поточної заробітної плати працівникам державних вугледобувних вугільної підприємств ухвалили тільки в першому читанні.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme