Наукові експерименти школярів з України можуть потрапити на МКС

Наукові експерименти українських школярів можуть потрапити на Міжнародну космічну станцію у межах угоди з США

Максим Карпенко
Журналіст стрічки новин
Наукові експерименти школярів з України…
Фото: Pixabay

Згідно з угодою, Україна вперше візьме участь в програмі розвитку наукової та STEM-освіти.

Експерименти будуть проходити подальше тестування на космічній станції, повідомляє Depo.ua із посиланням на прес-службу МОН.

Зазначається, що цією можливістю зможуть скористатися учні від п'ятого до 11 класу. Учнівські команди отримають міні-лабораторії аби запропонувати ідеї для досліджень в умовах мікрогравітації на орбіті.

"Вперше весь світ дізнається про наймолодших українських науковців. Наукові експерименти наших школярів відтепер зможуть потрапити на Міжнародну космічну станцію на орбіті Землі. Пишаюся тим, що урядовці та науковці з досвідом сприяють реалізації інноваційних ідей молодого покоління", – заявив глава МОН Сергій Шкарлет.

Уточнюється, що учасники команд-переможців матимуть можливість особисто побачити запуск ракети Falcon 9, що належить компанії SpaceX й взяти участь в науковій конференції, яка проходитиме в Вашингтоні.

Нагадаємо, у травні стало відомо, що українсько-американська компанія Firefly Aerospace, що належить бізнесмену Максу Полякову і має офіс у місті Дніпро, уклала з компанією Ілона Маска SpaceX контракт на доставку у 2023 році на Місяць вантажного модуля Blue Ghost. 

У серпні Глава Державного космічного агентства Володимир Тафтай заявив, що через десять років Україна вийде на ринок космічного туризму.

Щодо Місяцю, то людей туди відправляти планує NASA разом із європейськими партнерами, зокрема, і Україною. Втім, 11 серпня стало відомо, що перший пілотований політ на Місяць, який планували на 2024-й рік, доведеться відкласти через проблеми із скафандрами.

Довідка: Міжнародна космічна станція (МКС; англ. International Space Station, ISS) — пілотована космічна станція на орбіті Землі, створена для наукових досліджень у космосі.

SSEP – програма з розвитку наукової та STEM-освіти, організована Національним центром освіти наук про Землю та космос США (NCESSE) та Інститутом космічної освіти імені Артура Кларка (the Arthur C. Clarke Institute for Space Education) за підтримки НАСА (NASA). 

SSEP спеціалізується на дослідженнях мікрогравітації. З моменту заснування в 2010 році в програмі брали участь лише школярі США, Бразилії та Канади.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme