Лікарка назвала основні симптоми COVID-штаму "Омікрон"

Нещодавно виявлений південноафриканський штам коронавірусу "Омікрон" має дещо відмінні від інших COVID-штамів симптоми та ознаки захворювання

Журналіст відділу новин
Лікарка назвала основні симптоми COVID-ш…
Ілюстративне фото. Джерело: Рixabay

За словами медика з ПАР Анжеліки Кутзеє, основний симптом "Омікрона" – сильна втома.

Про це повідомляє Depo.ua із посиланням на The Telegraph.

Друга ознака захворювання – головний біль.

Зазначається, що у хворої шестирічної дитини відзначалися також прискорений пульс і висока температура. При цьому втрати нюху й смаку у хворих не спостерігалося.

"Їхні симптоми були дуже відмінними від тих, з якими я стикалася раніше, і проявлялися в легкій формі", – додала Кутзеє.

Уточнюється, що симптоми нового COVID-штаму не дуже звертають на себе увагу.

Буквально за 2-4 дні хвороба у пацієнтів проходила. Можливо, це відбувалося через вік людей. Всі вони були молоді.

"Зараз ми повинні турбуватися про те, що, коли літні невакциновані будуть інфіковані новим штамом, побачимо багато людей з важкою формою хвороби", – попередила лікарка з ПАР.

Нагадаємо, дещо раніше у ВООЗ розповіли, чи зможе COVID-штам "Омікрон" поширитись на глобальному рівні.

Повідомлялося також, що країни групи G7 вже сьогодні, 29 листопада, проведуть екстрену зустріч, на якій обговорять новий штам коронавірусу.

Довідка: Раніше стало відомо, що вчені вивчають новий штам коронавірусу B.1.1.529 після виявлення випадків зараження ним у Південній Африці. Новий варіант має 32 мутації. Науковці стверджують, що мутації цього COVID-штаму можуть вплинути на здатність вірусу інфікувати клітини і поширюватись та ускладнюють атаку імунних клітин на патоген.

Крім того, щонайменше дві мутації цього варіанта COVID-19 збільшують інфекційність та знижують розпізнавання антитіл.

26 листопада перший випадок зараження новим варіантом коронавірусу зафіксували в Європі. Інфікованою новим штамом COVID-19 виявилася людина, яка приїхала до Бельгії з-за кордону. 

Згодом Всесвітня організація охорони здоров'я (ВООЗ) назвала новий штам коронавірусу грецькою літерою "Омікрон" та кваліфікувала новий варіант вірусу як той, що викликає занепокоєння. Згідно з даними ВООЗ, "Омікрон" має безліч мутацій і ризик повторного зараження – дуже високий.

Низка країн вже запроваджують карантинні обмеження через "Омікрон". Забороняються також подорожі до Південної Африки та в'їзд з цього регіону іноземців.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme