НАЗК пообіцяло врахувати розслідування Pandora Papers під час перевірки декларацій Зеленського і Баканова

Національне агентство із запобігання корупції врахує інформацію офшорного скандалу, перевіряючи декларації президента Володимира Зеленського і голови СБУ Івана Баканова

Журналіст відділу новин
НАЗК пообіцяло врахувати розслідування P…
Фото: скріншот

Голова НАЗК Олександр Новіков заявив, що повна перевірка декларації президента Володимира Зеленського уже проводиться.

Новіков заявив, що під час перевірки будуть використані "у тому числі дані ЗМІ", також НАЗК співпрацюватиме із журналістами, передає Depo.ua із посиланням на "Радіо НВ".

"Перший помічник президента на громадських засадах – не є особою, яка подає декларацію, а отже ми не можемо перевірити декларацію. А декларацію голови СБУ ми перевіряємо", – розповів очільник НАЗК щодо Баканова та Сергія Шефіра, які теж фігурують у документах.

Нагадаємо, 3 жовтня проект "Слідство.Інфо" після опрацювання документів Pandora Papers оприлюднив фільм-розслідування "Офшор 95". Журналісти частково підтвердили, що офшорні фірми Володимира Зеленського та його оточення з 2012 року отримали 40 мільйонів доларів від компаній, пов'язаних з олігархом Ігорем Коломойським.

Pandora Papers – глобальний витік документів, з яких стало відомо про секретні активи, таємні угоди та приховані статки найбагатших людей з усього світу. Над документами з проекту Pandora Papers працювала команда з понад 600 журналістів зі 117 країн світу – члени The International Consortium of Investigative Journalists (ICIJ). Вони впродовж року досліджували 11,9 млн офшорних документів, які стали публічними після витоку.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme