НАЗК скерувало до суду три адмінпротоколи щодо Лероса через конфлікт інтересів

Національне агентство з питань запобігання корупції склало та скерувало до суду три адміністративні протоколи щодо позафракційного народного депутата Гео Лероса через конфлікт інтересів

Максим Карпенко
Журналіст стрічки новин
НАЗК скерувало до суду три адмінпротокол…
Фото: Прес-служба НАЗК

Документи були скеровані впродовж попереднього тижня, 8-12 листопада.

Про це повідомляє Depo.ua із посиланням на прес-службу НАЗК.

Зазначається, що нардеп підготував та вніс на розгляд Верховної Ради запит, у якому порушувалось питання, що становило його приватний інтерес. При цьому, Лерос не повідомив про конфлікт інтересів під час розгляду та голосування цього ж запиту. Через це на нього оформили три протоколи.

Окрім цього в НАЗК підготували ще 11 протоколів щодо конфлікту інтересів проти голови Львівської обласної ради Ірина Гримак, трьох голів районних рад: Тульчинської – Василя Неборецького, Олександрійської – Сергія Ракути та Золотоніської – Бориса Євмини.

За ознаками несвоєчасного подання декларації без поважних причин складено й направлено до суду вісім протоколів. Ще два протоколи були складені за ознаками порушення порядку надання або отримання внеску на підтримку політичної партії.

"Також за ознаками несвоєчасного подання повідомлення про суттєві зміни у майновому стані складено адмінпротокол щодо Олега Березіна, заступника директора департаменту – начальник відділу Національної комісії з цінних паперів та фондового ринку", – йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, 28 жовтня позафракційний народний депутат Гео Лерос заявив, що йому готують "сфабриковану підозру". За словами нардепа, це зроблять для того, щоб він більше не міг виїжджати за кордон та спілкуватися з іноземними політиками та медіа.

1 листопада Лерос повідомив, що його можуть судити за виголошений раніше у Верховній Раді депутатський запит до президента Володимира Зеленського.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme