ДБР звернулося до НАЗК: Лерос заявив, що його судитимуть за депутатський запит до Зеленського

Позафракційний народний депутат Гео Лерос повідомив, що його можуть судити за виголошений раніше у Верховній Раді депутатський запит до президента Володимира Зеленського

Журналіст відділу новин
ДБР звернулося до НАЗК: Лерос заявив, що…
Фото: Скріншот

Лерос додав, до отримав відповідний лист від Національного агентства з питань запобігання корупції (НАЗК).

Про це він заявив у відеозверненні, оприлюдненому на своєму YouTube-каналі.

"Прилетіла знову новина… Державне бюро розслідувань звернулося до Національного агентства з питань запобігання корупції, щоб мені вручили протокол про корупцію та внесли до реєстру корупціонерів… увага (!)... на основі мого запиту до Зеленського. Коли я просив зобов'язати (керівника Офісу президента Андрія, – ред.) Єрмака задекларувати гроші, які він витратив на 2 300 публікацій про мене буквально за 2-3 дні", – розповів нардеп.

Лерос уточнив, що у листві від НАЗК його повідомили, що планують вручити протокол про корупцію з подальшим внесенням до відповідного реєстру.

"Не помічають корупціонерів у "Слузі народу" та оточенні президента. А ось мені, за те, що я звернувся до президента України із запитом, потрібно вручити протокол, і внести до реєстру корупціонерів. Це показує, як державна машина намагається задавити і подавити кожного з нас. Того, хто підняв голову. Того, хто насмілився критикувати вождя Зеленського", – зауважив нардеп.

Він також сказав, що знає, що проти нього планують відкрити ще одну справу.

"Друзі. Мене не зупинять… Як бачите, події розвиваються із просто нереальною швидкістю", – підсумував Лерос.

Фотокопію звернення начальника Головного слідчого управління ДБР Олександра Удовиченка до голови НАЗК Олександра Новікова оприлюднив у смоєму Telegram-каналі журналіст і політтехнолог Тарас Березовець.

"ДБР звернулося до НАЗК з приводу досудового розслідування проти нардепа Гео Лероса. Справа стосується депутатських запитів нардепа проти Зеленського", – написав він.

ДБР звернулося до НАЗК щодо Лероса

У документі уточнюється, що "направлення таких депутатських звернень, а також запитів суперечить положенням п. 3 ч. 1 ст. 28 закону України "Про запобігання корупції, та може свідчити про вчинення народним депутатом дій в умовах реального конфлікту інтересів та може бути підставою для притягнення його до адміністративної відповідальності".

ДБР звернулося до НАЗК: Лерос заявив, що його судитимуть за депутатський запит до Зеленського

Нагадаємо, 28 жовтня Лерос заявив, що йому готують "сфабриковану підозру". За словами нардепа, це зроблять для того, щоб він більше не міг виїжджати за кордон та спілкуватися з іноземними політиками та медіа.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme