НАЗК складе протокол про корупцію: Лерос сказав, коли і як його каратимуть за запит до Зеленського

Позафракційний народний депутат Гео Лерос повідомив, що 4 листопада Національне агентство з питань запобігання корупції (НАЗК) має скласти на нього протокол про корупцію через депутатський запит до президента Володимира Зеленського

Михайло Хомченко

За словами нардепа, це – вперше в історії, коли подібний протокол буде складено "з подачі" Державного бюро розслідувань (ДБР).

Про це Лерос написав у своєму Telegram, передає Depo.ua.

"Післязавтра (4 листопада) НАЗК мені складе протокол про корупцію за те, що я поставив питання президенту. 
Вперше в історії НАЗК це буде зроблено за запитання президенту, та вперше в історії – з подачі ДБР, що є взагалі перевищенням їх повноважень", – наголосив він.

Лерос додав, що "серед "Слуг народу" ДБР корупціонерів не бачить".

"А поставити питання Володимиру Зеленському про Андрія Єрмака може тепер вважатись корупцією. Це, мабуть, такий у нас шлях до Європи", – підсумував нардеп.

Крім того, Лерос оприлюднив фотокопію листа на його ім'я від керівника Департаменту НАЗК з питань дотримання законодавства про конфлікт інтересів та обмежень щодо запобігання корупції Олександра Шульги.

У ньому зазначається, що НАЗК здійснює збір доказів щодо вчинення Леросом адміністративних правопорушень під час пленарного засідання Верховної Ради.

"Відповідно до наявної у НАЗК інформації, ви як народний депутат… не повідомили у визначеному законом порядку про наявний у вас конфлікт інтересів та взяли участь у голосуванні за підтримку вашого депутатського запиту до президента України від 23.11.2021 №23/43 "Щодо особистого контролю Володимира Зеленського за поданням Андрієм Єрмаком до НАЗК повідомлення про суттєві зміни в майновому стані через витрати, пов'язані з оплатою 2 300 замовних сфабрикованих матеріалів у Telegram-каналах та ЗМІ, з 13 по 20 вересня 2021 року з метою дискредитації народного депутата України Гео Лероса", що стосувалась вас особисто", – наголошується в документі.

З огляду на вищевикладене та з метою реалізації прав Лероса його запрошують прибути до НАЗК 4-5 листопада, "попередньо погодивши конкретний час прибуття з головним спеціалістом другого відділу перевірок Департаменту НАЗК з питань дотримання законодавства про конфлікт інтересів та обмежень щодо запобігання корупції Івчук Л. В".

"Ваше неприбуття у визначені дати до НАЗК розцінюватиметься як ваша відмова від підписання протоколу про адміністративне правопорушення", – підсумували в листі.

Нагадаємо, 28 жовтня позафракційний народний депутат Гео Лерос заявив, що йому готують "сфабриковану підозру". За словами нардепа, це зроблять для того, щоб він більше не міг виїжджати за кордон та спілкуватися з іноземними політиками та медіа.

1 листопада Лерос повідомив, що його можуть судити за виголошений раніше у Верховній Раді депутатський запит до президента Володимира Зеленського.

Крім того, він зауважив, що знає, що проти нього планують відкрити ще одну справу.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини на Depo.ua