"Не дайте Москві розколоти вас": Блінкен звернувся до української влади з закликом відкласти розбрат

Державний секретар США Ентоні Блінкен звернувся до української влади з закликом об'єднати зусилля перед російською загрозою
 

Журналіст відділу новин
"Не дайте Москві розколоти вас": Блінкен…
Фото: МЗС України

Блінкен закликав українську владу більше працювати над Євроатлантичними прагненнями і менше поляризувати суспільство, бо це допоможе Росії в її цинічних намірах

Про це він заявив під час спільного брифінгу з міністром закордонних справ України Дмитром Кулебою у Києві, інформує Depo.ua.

"Не дайте Москві розколоти вас. Ви повинні у владі відкласти свої відмінності і зосередитись на спільних національних інтересах. Це може бути іноді складно, але роблячи це, Сполучені Штати Америки хочуть, щоб ви знали: оскільки ви протистоїте зусиллям розколу, США продовжують переконливо підтримувати вас і ваше право ухвалити своє власне рішення про майбутнє", – заявив Блінкен.

Він наголосив, що українці повинні ухвалити таке рішення для України лише самостійно.

Що цікаво, раніше п'ятий президент України Петро Порошенко після оголошення йому запобіжного заходу також звернувся до чинної влади з закликом об'єднати зусилля для протидії загрози російської агресії.

Нагадаємо, 8 січня Ентоні Блінкен одразу після закритого засідання країн-учасниць НАТО відкрито звинуватив Росію в ескалації напруги уздовж українського кордону і цілеспрямованому пошуку причин для нападу. Він порівняв Росію з лисицею, яка збирається напасти на курник, виправдовуючи це тим, що кури загрожують її безпеці.

9 січня Блінкен заявив, що одна з цілей президента Росії Володимира Путіна – відновити в світі порядок, який існував при Радянському Союзі. 

Також Блінкен заявив, що стягнувши війська до українського кордону, Росія приставила пістолет до голови України.

Читайте також: Підготовка до ізоляції: Як НАТО поведеться з ультиматумом Путіна

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme