Не нові, а секонд-хенд: З'явилися скандальні подробиці про 5 тис. німецьких касок для України

Дружина посла України в Німеччині Світлана Мельник обурена "допомогою" ФРН нашій державі на тлі можливого російського вторгнення

Журналіст стрічки новин
Не нові, а секонд-хенд: З'явилися сканда…
Ілюстративне фото. Джерело: Рixabay

Днями Німеччина заявила, що пришле в Україну п'ять тисяч військових касок. Водночас ФРН продовжує стояти на своєму й блокує поставки зброї в Україну з Естонії.

Мельник у Facebook заявила, що німецькі каски для України будуть не новими, а секонд-хенд, пише Depo.ua.

"Ці шоломи, як виявляється, вже були у використанні. Ось так Німеччина – одна з найзаможніших країн світу – демонструє історичну відповідальність Берліна за мінімум вісім мільйонів українських жертв нацистської окупації", – обурилася Мельник.

Дружина посла також поіронізувала з приводу "допомоги" Німеччини: "Цікаво: це потужне спорядження з часів Першої світової чи все-таки Другої світової війни? Через рік побачимо, як тільки їх доставлять наші німецькі "партнери".

пост Світлани Мельник у Фейсбук

Нагадаємо, що Німеччина на відміну від багатьох інших країн заявила, що не планує постачати зброю в Україну на тлі російської агресії. Там кажуть, що дотримуються своєї політики – не постачати летальної зброї до зон конфлікту.

Також ФРН блокує експорт естонського озброєння в Україну. Йдеться про гаубиці Д-30 німецького походження. На думку німецьких урядовців, надання зброї Україні "може лише посилити напруження та зробити переговори з Москвою ще важчими, ніж вони вже є нині".

Нещодавно Німеччина замість надання озброєння виділила Україні 5,3 мільйона євро на розгортання мобільного польового шпиталю. Такий крок розкритикував посол України в Німеччині Андрій Мельник.

Читайте також: Зброя з Німеччини: Чому Берлін блокує постачання Києву гвинтівок і кораблів

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme