Ноші проти російських танків: Посол зацькував німців за їхню "допомогу" Україні польовим госпіталем

Посол України в Німеччині Андрій Мельник іронічно засудив "допомогу" ФРН у виді польового госпіталя замість поставок зброї

Журналіст стрічки новин
Ноші проти російських танків: Посол заць…
Фото: Посольство України в Німеччині

У своєму Twitter він оприлюднив картинку, де німці йдуть з ношами, а українець з палицею боротися з Путіним на танку.

"Так українці сприймають німецьку "допомогу" у стриманні нової російської агресії", – зауважив Мельник у Twitter, пише Depo.ua.

Мельник розкритикував відмову Німеччини надати Україні зброю

З чого все почалося

Днями міністр оборони Німеччини Крістіне Ламбрехт в інтерв'ю газеті Die Welt повідомила, що її країна виділила 5,3 млн євро на мобільний польовий госпіталь для України.

Вона наголосила, що разом з розгортанням госпіталю Німеччина забезпечить відповідну підготовку для його використання. Ламбрехт сказала, що "розуміє бажання підтримати Україну, і це саме те, що ми вже робимо", але наразі Німеччина не готова надавати Києву озброєння. На її думку, Німеччина має робити все для деескалації ситуації, а "постачання зброї цьому не сприятиме".

Вона нагадала, що її країна надавав Україні респіратори, а також лікує важкопоранених українських військових у шпиталях Бундесверу.

Глава оборонного відомства Німеччини також заявила, що у разі нападу Росії на Україну не буде введено в експлуатацію газопровід "Північний потік-2".

Німеччина блокує поставки зброї Україні

Напередодні стало відомо, що Німеччина не тільки відмовляє Києву в поставках зброї, а й блокує експорт естонського озброєння в Україну. Йдеться про гаубиці Д-30 німецького походження.

На думку німецьких урядовців, надання зброї Україні "може лише посилити напруження та зробити переговори з Москвою ще важчими, ніж вони вже є нині". Відповідна позиція непостачання зброї до кризових регіонів також закріплена у коаліційній угоді чинного уряду. Утім, останнім часом навіть всередині Німеччини лунає дедалі більше закликів її переглянути.

Нагадаємо, раніше нова міністерка закордонних справ Німеччини Анналена Бербок також ухилилася від прямої відповіді про можливе постачання зброї Україні.

6 січня 2022 року Анналена Бербок заявила, що Німеччина підтримує ЗСУ медикаментами та допомагає лікувати українських солдатів, але дала зрозуміти – Берлін не постачатиме Києву зброю.

Читайте також: Зброя з Німеччини: Чому Берлін блокує постачання Києву гвинтівок і кораблів

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme