Зеленський назвав Бурбу бізнесменом і звинуватив у маніпуляціях

Президент Володимир Зеленський розповів "цікаві подробиці" щодо колишнього голови ГУР Василя Бурби, який очолював скандальну операцію із захоплення "вагнерівців", та розповів про своє ставлення до нього
 

Журналіст відділу новин
Зеленський назвав Бурбу бізнесменом і зв…
Фото: Скріншот

На думку президента, Бурба не є розвідником, а, радше, СБУшником і бізнесменом.

Про це Зеленський розповів у межах прес-марафону "30 питань президенту України", передає Depo.ua.

"Що стосується пана Бурби… Пана Бурбу я особисто не дуже гарно знав. Коли я прийшов, я хотів його звільнити через те, що розвідники не дуже гарно про нього говорили", – пригадав Зеленський.

Він наголосив, що Бурба керував блокуванням транспорту на Майдані.

"Ви знаєте про це? Це – важливий момент. Коли розганявся Майдан він у цій операції керував транспортом, коли він був у Службі безпеки України… Він цим займався, але його вирішили "зберегти", – уточнив Зеленський.

Після цього, за словами президента, Бурбу поставили керівником розвідки України.

"Він не розвідник. Він – СБУшник. Він особисто ніякі операції не виконував. Це – та інформація, що мені відома", – наголосив глава держави.

Він визнав, що ставився до Бурби скептично.

"Потім, ви знаєте історію, паралельно з резиденцією, де тимчасово живу я, проживав пан Бурба. Відремонтував її за 11 мільйонів. Це все правда. Він – бізнесмен. Але це ж розвідка, а не Бесарабка. Всім відомо, що він займався таким бізнесом. Він отримував ту чи іншу інформацію і на цьому заробляв гроші. Такий керівник розвідки мене не влаштовував… Всі розвідники про це знали, всі бізнесмени про це знали", – підсумував Зеленський.

Нагадаємо, раніше стало відомо, що Бурба не зміг прийти на ток-шоу, присвячене "вагнергейту". За дві години до ефіру його викликали на допит в СБУ.

Читайте також: Рада чи тюрма: Яке майбутнє чекає на Бурбу

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme