Німеччина через російську загрозу перекидає військових до Литви, – ЗМІ

У понеділок, 14 лютого, Німеччина почала перекидання додаткових сил НАТО в Литву 

Редактор стрічки новин
Німеччина через російську загрозу переки…
Фото: Bundeswehr/Facebook

Це пов'язано зі зростанням побоювань щодо можливого вторгнення Росії в Україну.

Про це Depo.ua з посиланням на DPA.

Зазначається, що перші вантажівки з припасами для додаткових солдатів вирушили вранці з Мюнстера в Нижній Саксонії. Шість самохідних гаубиць на великовантажних вантажівках також повинні будуть відправитися пізніше.

Також ВПС Люфтваффе вже доставили перших солдатів бундесверу в Каунас, розташований на півдні центральної частини Литви.

Німеччина направляє близько 350 додаткових солдатів і близько 100 транспортних засобів в підрозділ НАТО в Литві, який знаходиться під її командуванням.

Основна увага при посиленні бойової групи приділяється артилерії армії з самохідною гаубицею 2000.

За даними Міністерства оборони Німеччини, посилення складається, зокрема, з розвідувальних підрозділів, підрозділів ядерного, біологічного, хімічного захисту, військової поліції і медичних сил. 

Наприкінці січня в Німеччині заявили про передачу Україні 5 тисяч військових шоломів, які вже були у використанні. Це викликало обурення серед українських громадян. 

7 лютого міністр оборони Олексій Резніков повідомив, що Україна отримала підтвердження заяви з боку Німеччини про надання Україні 5000 касок для військових.

Очільник Міністерства закордонних справ України Дмитро Кулеба повідомив, що у Німеччині немає жодних юридичних заборон на постачання озброєння до Києва на тлі російської агресії. 

Читайте також: Зброя з Німеччини: Чому Берлін блокує постачання Києву гвинтівок і кораблів

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme