Німеччина не поставляє Україні зброю через страх ескалації з боку Росії

Міністерка оборони Німеччини Крістін Ламбрехт заявила, що країна не надає Україні озброєння через побоювання ескалації з боку Росії

Максим Карпенко
Журналіст стрічки новин
Німеччина не поставляє Україні зброю чер…
Фото: Рixabay

За її словами, Німеччина вважає правильним рішенням не надавати Україні зброю, оскільки це може призвести до ескалації конфлікту.

Про це повідомляє Depo.ua із посиланням на "Європейську правду".

"Це правда, що Німеччина вирішила не поставляти зброю і ми вважаємо, що це правильне рішення, тому що боїмося, що це призведе до ескалації конфлікту. Ми хочемо робити свій внесок іншим чином", – наголосила Ламбрехт.

Глава Міноборони Німеччини зазначила, що країні продовжить докладати дипломатичних зусиль для вирішення ситуації та відзначила проведення засідання Ради Росія-НАТО.

"І зараз відбулися переговори у "нормандському форматі". Є багато способів для мирного розв’язання конфлікту, і на цьому ми маємо зосередитися, це те, що ми маємо робити", – зауважила вона.

Зауважимо, напередодні Ламбрехт заявила про готовність передати Україні 5 тисяч військових касок замість озброєння.

Нагадаємо, 6 січня 2022 року Анналена Бербок заявила, що Німеччина підтримує ЗСУ медикаментами та допомагає лікувати українських солдатів, але дала зрозуміти – Берлін не постачатиме Києву зброю.

26 січня міністр оборони Німеччини Крістін Ламбрехт заявила, що ФРН все ж надасть Україні 5 тисяч військових захисних касок. Хоча уряд Олафа Шольца, як і попередній уряд країни, все ще відмовляється постачати в Україну військову допомогу.

Також Німеччина замість надання озброєння виділила Україні 5,3 мільйона євро на розгортання мобільного польового шпиталю. Одночасно з розгортанням госпіталю Німеччина забезпечить відповідну підготовку для введення його в експлуатацію.

Читайте також: Зброя з Німеччини: Чому Берлін блокує постачання Києву гвинтівок і кораблів

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme