У Німеччині кажуть, що постачання зброї Україні може спричинити розкол на Заході

Голова МЗС Німеччини заявила, що суперечки щодо постачання зброї Україні можуть стати причиною розколу між країнами Заходу

Редактор стрічки новин
У Німеччині кажуть, що постачання зброї…
Фото: Facebook Анналени Бербок

Суперечки в питанні надання Україні оборонного озброєння можуть призвести до розколу між країнами Заходу, а цього бути не повинно.

Таку думку висловила очільниця МЗС ФРН Анналена Бербок, передає Depo.ua з посиланням на dpa.

"Нашою найпотужнішою зброєю була і залишається наша єдність. Ми повинні подбати, щоб той тиск, який ми створили разом (на Росію), працював", – зазначила Бербок.

Вона наголосила на важливості спротиву щодо усіх спроб роз'єднання союзників.

"Україна знає, що ми робимо і яка наша позиція. Ми підтримуємо переговори щодо продовження транзиту газу, ми займаємося інвестиціями у відновлювану енергетику та підтримуємо Україну у боротьбі з пандемією, зокрема, постачанням вакцин", – сказала Бербок.

При цьому вона зазначила, що головною метою Заходу все ще залишається захист суверенітету та територіальної цілісності України.

"Будь-яка нова агресія Росії проти України буде мати серйозні наслідки - політичні, стратегічні, і так само економічні та фінансові", - підкреслила вона.

Нагадаємо, 6 січня 2022 року Анналена Бербок заявила, що Німеччина підтримує ЗСУ медикаментами та допомагає лікувати українських солдатів, але дала зрозуміти – Берлін не постачатиме Києву зброю.

26 січня міністр оборони Німеччини Крістін Ламбрехт заявила, що ФРН все ж надасть Україні 5 тисяч військових захисних касок. Хоча уряд Олафа Шольца, як і попередній уряд країни, все ще відмовляється постачати в Україну військову допомогу.

Також Німеччина замість надання озброєння виділила Україні 5,3 мільйона євро на розгортання мобільного польового шпиталю. Одночасно з розгортанням госпіталю Німеччина забезпечить відповідну підготовку для введення його в експлуатацію.

Читайте також: Зброя з Німеччини: Чому Берлін блокує постачання Києву гвинтівок і кораблів

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme