Нова агресія Росії проти України: Які саме санкції готує Євроcоюз

Європейський Союз обговорює можливий новий раунд економічних санкцій проти Росії у разі нового нападу на Україну

Журналіст стрічки новин
Нова агресія Росії проти України: Які са…
Фото: promoteukraine.org

Європейський Союз обговорює можливі нові санкції проти Росії, які запровадить разом зі Сполученими Штатами та Великою Британією, якщо Кремль здійснить нову атаку України.

Про це повідомляє Depo.ua з посиланням на Reuters.

Дипломати ЄС повідомили агентству, що дискусії щодо нових обмежень зосереджені на потенційному поступовому посиленні чинних санкцій, починаючи від можливих заборон на поїздки та заморожування активів російських політиків до заборони фінансових і банківських зв'язків з Росією.

Також можливі санкції щодо газопроводу "Північний потік-2" між Росією та Німеччиною, щоб не допустити його введення в експлуатацію Крім того, об'єктом нових обмежень можуть стати російські державні оборонні та енергетичні компанії, або скасування контрактів на природний газ.

Представники ЄС заявили, що такі кроки, ймовірно, будуть розглянуті лише в тому випадку, якщо російські військові розпочнуть повномасштабне вторгнення в Україну.

"Ми перебуваємо в режимі стримування. У всякому разі ми надішлемо чіткий сигнал, що будь-яка агресія проти України буде дорого коштувати Росії. Ми разом зі США та Великою Британією вивчаємо, які санкції можуть бути введені, коли і як", – сказав представник ЄС із закордонних справ та політики безпеки Жозеп Боррель журналістам, коли він прибув на зустріч міністрів закордонних справ ЄС у Брюсселі.

Міністр закордонних справ Литви Габріеліус Ландсбергіс заявив, що не сумнівається у підготовці Кремля до повномасштабної війни з Україною.

"Ми переконані, що Росія насправді готується до тотальної війни проти України. Це безпрецедентна подія, ймовірно, з часів Другої світової війни. Якщо це безпрецедентна атака, це означає, що відповідь має бути безпрецедентною і з боку західних країн", – вважає Ландсбергіс.

Нагадаємо, нещодавно глава Європейської комісії Урсула фон дер Ляйєн оголосила, що ЄС посилить санкції проти Росії, якщо Кремль введе свої війська в Україну.

Раніше представник ЄС із закордонних справ та політики безпеки Жозеп Боррель заявив, що на тлі останніх заяв щодо можливого нападу Росії на Україну ЄС координує дії країн-учасниць і буде завжди стояти на боці України.

Згідно з останніми даними, Росія стягнула до кордонів України вже понад 94 тисячі військових. Відомо, що у квітні та вересні цього року Росія стягувала до наших кордонів понад 50 батальойонно-тактичних груп.

Читайте також: Ціна агресії: Скільки заплатить Росія за путінські війська на кордоні України

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme