Новий штам коронавірусу "Мю" в рази стійкіше до антитіл перехворілих та вакцинованих, – вчені

Японські вчені встановили, що новий штам коронавірусу "Мю" у 10 разів стійкіше до антитіл, які формуються в організмі перехворілих та вакцинованих людей

Максим Карпенко
Журналіст стрічки новин
Новий штам коронавірусу "Мю" в рази стій…
Фото: Рixabay

Цей різновид коронавірусної хвороби виявили у 39 країнах світу.

Вперше мутацію виявили у Колумбії, повідомляє Depo.ua із посиланням на NEJM.

Зазначається, що штам у 10 разів стійкіше до антитіл в людей, які перехворіли "початковим" різновидом коронавірусу. Водночас, мутація у дев'ять разів стійкіша до антитіл від щеплення вакциною Pfizer.

"З березня по липень 2021 року в Колумбії стався величезний сплеск випадків захворювання COVID-19. Хоча "Гамма-варіант" домінував на початковій стадії сплеску, в травні варіант "Мю" перевершував всі інші штами, і він став причиною епідемії в Колумбії", – наголосили вчені.

Уточнюється, що штам "Мю" демонструє виражену стійкість до антитіл, викликаних природною інфекцією. На думку вчених, необхідні подальша характеристика і моніторинг цього варіанту.

Нагадаємо, 2 вересня стало відомо, що ВООЗ додало до списку небезпечних новий штам "Мю". Штам "Мю", відомий в науці як B. 1. 621, вперше виявили у січні. Тоді його класифікували як варіант, який викликає цікавість.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme