ОАЕ заборонили "Белавіа" ввозити до Білорусі громадян Іраку, Сирії, Ємену та Афганістану

Національна авіакомпанія Білорусі "Белавіа" повідомила, що не прийматиме до перевезення з Об'єднаних Арабських Еміратів (ОАЕ) громадян Іраку, Сирії, Ємену та Афганістану

Журналіст відділу новин
ОАЕ заборонили "Белавіа" ввозити до Біло…
Фото: Рixabay

Це пов'язано з відповідним рішенням компетентних органів ОАЕ на тлі міграційної кризи на кордоні Білорусі.

Про це повідомляє Depo.ua із посиланням на прес-службу авіакомпанії.

"До уваги громадян Іраку, Сирії, Ємену та Афганістану, які вилітають із Дубая. Відповідно до рішення компетентних органів ОАЕ, з 14.11.2021 громадяни Афганістану, Іраку, Ємену, Сирії не прийматимуться до перевезення рейсами, що прямують з Дубая до Білорусі", – йдеться у повідомленні.

Уточнюється, що у зв'язку з цим "Белавіа" посилює контроль за перевіркою документів під час реєстрації пасажирів на рейси з Дубая.

Повідомляється також, що пасажири, які підпадають під дію цієї заборони, зможуть повернути повну вартість авіаквитків за місцем їх придбання.

У "Белавіа" наголосили, що впродовж багатьох років не виконували регулярні або чартерні рейси до Афганістану, Іраку, Ємену, Сирії та ніколи не сприяли перевезенню нелегальних мігрантів до Республіки Білорусь.

"У зв'язку з підвищеною увагою до цієї теми з боку деяких ЗМІ, авіакомпанія посилила контроль на всіх своїх рейсах за бездоганним виконанням всіх візових вимог Республіки Білорусь та іноземних держав, міграційним законодавством", – підсумували у прес-службі "Белавіа".

ОАЕ заборонили "Белавіа" ввозити до Білорусі громадян Іраку, Сирії, Ємену та Афганістану

Нагадаємо, 12 листопада посольство Іраку на Росії запропонувало мігрантам евакуаційні рейси з Білорусі. Для включення до списку на евакуацію мігрантам необхідно було звернутися за телефоном консульства: +79652673377 (WhatsApp), або ж за електронною поштою Консульства: cons@iqemb.ru.

Згодом стало відомо, що Ірак закрив авіасполучення з Білоруссю й запустить перший спецрейс для вивезення своїх громадян з Білорусі вже 18 листопада.

Водночас Туреччина заборонила "Белавіа" ввозити до Білорусі громадян Іраку, Сирії та Ємену. Сирія також скасувала рейси до Білорусі.

Крім того, Німеччина й Литва закликали посилити санкції проти Білорусі через міграційну війну. 

Відомо, що ЄС готує новий пакет санкцій проти Білорусі через міграційну кризу на кордоні з Польщею та Литвою. Схвалення санкцій може відбутися вже найближчим часом.

Читайте також: Мігранти Лукашенка: Чи вдасться Німеччині спровадити біженців до України

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme