Через мігрантську війну Ірак закрив авіасполучення з Білоруссю

Ірак призупинив польоти пасажирських літаків до Білорусі

Журналіст відділу новин
Через мігрантську війну Ірак закрив авіа…
Фото: Рixabay

Таке рішення було продиктоване мігрантською війною, яка розпочалася днями на кордоні Білорусі з Польщею.

Про це розповів представник МЗС Іраку Ахмад ас-Саххаф, передає Depo.ua із посиланням на "РИА Новости".

Крім того, Ірак відкликало дозвіл на роботу почесного консула Білорусі в Багдаді.

"Цей крок дозволить захистити іракців від попадання в мережі нелегальної міграції через Білорусь і Польщу", – заявив ас-Саххаф.

Нагадаємо, сьогодні, 12 листопада, посольство Іраку на Росії запропонувало мігрантам евакуаційні рейси з Білорусі назад на батьківщину.

Цього ж дня Туреччина заборонила "Белавіа" ввозити до Білорусі громадян Іраку, Сирії та Ємену.

Довідка: Білорусь спровокувала міграційну кризу на своїх кордонах із Литвою, Латвією та Польщею. Нелегали з Іраку, Сирії та країн Африки масово прибувають до Мінська, а прикордонна служба Білорусі допомагає мігрантам потрапити до ЄС. Дозвіл на прохід біженців став відповіддю режиму Лукашенка на західні санкції.

Наразі міграційна криза, штучно створена Білоруссю посилюється. 8 листопада з Білорусі до Польщі вирушила велика колона мігрантів. За інформацією низки ЗМІ, її супроводжували озброєні люди.  Нелегали на кордоні з Польщею здійснили спробу штурму огорожі. Наразі тисячі мігрантів розгорнули табір на кордоні Польщі і Білорусі. 

Прем'єр-міністр Польщі Матеуш Моравецький не виключає, що нелегальні мігранти можуть спробувати пройти через територію України. За його словами, уряд Польщі вже зараз вживає відповідних заходів для зміцнення кордонів. У зв'язку з міграційною кризою кордон України з Білоруссю додатково захищатимуть близько 8,5 тисяч військовослужбовців Державної прикордонної служби, Національної гвардії та Національної поліції. 

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme