"Образливі висловлювання та мова ненависті": Лещенко накатав кляузу на журналістку Барчук (ДОКУМЕНТ)

Колишній журналіст і народний депутат VIII скликання Сергій Лещенко написав звернення на ім'я голови наглядової ради акціонерного товариства "Національна суспільна телерадіокомпанія України" через нібито образу ведучою Мирославою Барчук

Журналіст відділу новин
"Образливі висловлювання та мова ненавис…
Фото: Рixabay

Лещенко вимагає надати оцінку "образливим висловлюванням та використанню мови ненависті" на його адресу.

Про це він написав у своєму Facebook, передає Depo.ua.

"Направив сьогодні (27 жовтня, – ред.) звернення голові наглядової ради "Суспільного" Світлані Остапі дати оцінку образливим висловлюванням та використанню мови ненависті на мою адресу з вуст ведучої Мирослави Барчук", – зауважив екс-нардеп.

Він наголосив, що аналогічне звернення було направлене і в Комісію журналістської етики.

"Сподіваюся на принциповість по відношенню до пані Барчук, а не використання правил кругової поруки", – зауважив Лещенко.
Лещенко накатав кляузу на журналістку Барчук

Лещенко оприлюднив також фотокопію відповідного звернення.

В ньому йдеться про те, що 23 жовтня Барчук брала участь в якості гостя в програмі нардепа від "Європейської Солідарності" Миколи Княжицького в ефірі телеканалу "Еспресо".

"В ході цього ефіру, де Барчук була представлена як телеведуча "Суспільного", вона припустилася неодноразових образливіх випадів на мою адресу, назвавши мене "мерзотником" та "інформаційним кілером". Такі висловлювання журналіста Мирослави Барчук суперечать Кодексу етики українського журналіста", – скаржиться Лещенко.

Він просить перевірити всі викладені ним факти на предмет дотримання Барчук моральних принципів, журналістської етики і принципів політичної неупередженості, надати оцінку тому, що відбулося, а також "вжити заходів дисциплінарного стягнення до телеведучої".

Звернення Лещенка щодо Барчук ст. 1

Звернення Лещенка щодо Барчук ст. 2

Нагадаємо, дещо раніше ведуча "UA: Перший" заявила про тиск з боку Офісу президента. Ведуча ток-шоу "Зворотний відлік" на телеканалі "UA: Перший" Мирослава Барчук розповіла, зокрема, що ОП "давно і жорстко контролює присутність на ефірах народних депутатів від фракції "Слуга народу".

Телеведуча також навела деякі приклади вимог з боку ОП щодо присутності гостей в ефірі її програми. Коли телеканал не став виконувати ультиматуми, за словами журналістки, представники "Слуги народу" не прийшли на ефір.

На думку журналістки, така поведінка ОП несе загрозу для свободи слова і незалежної журналістики в цілому, тому пропускати ці "сигнали" не варто.

Згодом її колега Павло Казарін розповів, що "колишній журналіст", який тепер захищає владу від медіа, – Сергій Лещенко. Він, за словами Казаріна, захищає Офіс президента і правлячу партію.

Водночас радник глави Офісу президента Михайло Подоляк спростував заяву Барчук про тиск Банкової на нардепів та спроби впливу на редакційну політику телеканалу.

Згодом "слуга" Данило Гетманцев заявив, що скандал навколо телеканалу "UA: Перший" виник через гроші.

Президент же України Володимир Зеленський зауважив, що тисне сьогодні вже на всіх. Однак він додав, що ніколи раніше не чув про журналістку Барчук і не знає, хто вона така.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme