"Тисну на всіх": Зеленський відреагував на скандал навколо телеканалу "UA: Перший" (ВІДЕО)

Глава України Володимир Зеленський відреагував на скандал навколо телеканалу "UA: Перший" щодо ймовірного контролю нардепів від монобільшості Офісом президента

Максим Карпенко
Журналіст стрічки новин
"Тисну на всіх": Зеленський відреагував…
Скріншот

За його словами, він ніколи раніше не чув про журналістку Мирославу Барчук і не знає, хто вона така.

Про це Зеленський сказав журналістам під час робочого візиту на Черкащині, повідомляє Depo.ua.

"Вибачте, при всій повазі, я просто не знаю, хто така пані Барчук. Не хочу ображати нікого. Друге – дивіться, ви ж телеканал "Україна"? Зараз говорять і на вашому телеканалі також, що я тисну на олігархів. Називають, правда у вас їх "великі бізнесмени". Я людина проста, тому я можу прямо сказати. Я тисну сьогодні вже на всіх: на олігархів я тисну, на бізнес", – заявив президент.

Щодо скандалу з Барчук, Зеленський зауважив, що ніколи не говорив з нею особисто.

"Якщо вона покаже, що я їй особисто щось говорив, чи голова Офісу. Тому що впливові люди в Офісі президента у нас, ті що займаються саме комунікаційними речами – це голова Офісу. Якщо голова Офісу Андрій Єрмак, він тут знаходиться, коли-небудь чув ім'я те, яке ви сказали, то тоді – це інша справа, я обов'язково розберусь", – наголосив він.

Президент також зазначив, що вся ця історія має дивний вигляд та може бути простим "хайпом".

"Я не зовсім розумію, до чого тут я і Офіс президента, але я розумію, що це – хайп. Ми нічого не узгоджуємо, жодних списків. Тим більше – пані про яку сказали, тим більше – телеканалу "Суспільне". Це суспільне телебачення. Що стосується депутатів, вони можуть ходити чи не ходити на ті чи інші ефіри. Мені здається, вони вільні люди", – сказав він.

Водночас глава держави розповів про можливість тиску на депутатів та перетворення їх на солдатів, якщо це потрібно.

"Але якщо потрібно, щоб я звернувся до голови фракції, пана Давида Арахамії, і щоб він тиснув на депутатів, що вони обов'язково повинні ходити до цієї пані, то я можу звернутися. Якщо він скаже, що так можна у них, якщо такі правила, що вони обов'язково, як солдати, повинні до вас приходити – окей", – резюмував Зеленський.

Нагадаємо, дещо раніше ведуча "UA: Перший" заявила про тиск з боку Офісу президента. Ведуча ток-шоу "Зворотний відлік" на телеканалі "UA: Перший" Мирослава Барчук розповіла, зокрема, що ОП "давно і жорстко контролює присутність на ефірах народних депутатів від фракції "Слуга народу".

Телеведуча також навела деякі приклади вимог з боку ОП щодо присутності гостей в ефірі її програми. Коли телеканал не став виконувати ультиматуми, за словами журналістки, представники "Слуги народу" не прийшли на ефір.

На думку журналістки, така поведінка ОП несе загрозу для свободи слова і незалежної журналістики в цілому, тому пропускати ці "сигнали" не варто.

Згодом її колега Павло Казарін розповів, що "колишній журналіст", який тепер захищає владу від медіа, Сергій Лещенко захищає Офіс президента і правлячу партію.

Водночас радник глави Офісу президента Михайло Подоляк спростував заяву Барчук про тиск Банкової на нардепів та спроби впливу на редакційну політику телеканалу.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme