"У нас є стратегія": У "слуг" розповіли, чи тисне на них Офіс Зеленського

Народний обранець від фракції "Слуга народу" Микола Тищенко прокоментував скандал навколо телеканалу "UA: Перший" щодо ймовірного контролю нардепів від монобільшості Офісом президента Володимира Зеленського

Журналіст відділу новин
"У нас є стратегія": У "слуг" розповіли,…
Фото: Прес-служба "СН"

За словами нардепа, жодного тиску на "слуг народу" з боку ОП немає.

Про це Тищенко заявив під час спілкування з журналістами в кулуарах Верховної Ради, передає Depo.ua.

"Ніхто нікому не вказує (нардепам від "Слуги народу" коли й куди ходити на ефіри, – ред.)", – сказав він.

Водночас нардеп зізнався, що у "слуг" є певна "стратегія".

"У нас є стратегія. Вона була з перших днів. Була пропозиція, так само й від мене, до своєї групи. Хто хоче бути в ефірах, хто відчуває в собі і бажання, і майстерність, і професіоналізм, як кажуть", – пояснив Тищенко. 

Він додав, що люди записались у такі групи і працюють.

"Це сьогодні нормально в політиці, коли є спікери. І ці спікери, так само, є й у "Слуги народу". Але ніхто нам не нав'язує… Ви маєте розуміти. Ми – народні депутати України. Нам нав'язати сьогодні якусь думку неможливо. Ми чітко виконуємо свої обіцянки, які давали, коли йшли на перегони. Все. Якщо ви будете дивитися на наші кроки – вони саме такі", – підсумував Тищенко.

Нагадаємо, дещо раніше ведуча "UA: Перший" заявила про тиск з боку Офісу президента. Ведуча ток-шоу "Зворотний відлік" на телеканалі "UA: Перший" Мирослава Барчук розповіла, зокрема, що ОП "давно і жорстко контролює присутність на ефірах народних депутатів від фракції "Слуга народу".

Телеведуча також навела деякі приклади вимог з боку ОП щодо присутності гостей в ефірі її програми. Коли телеканал не став виконувати ультиматуми, за словами журналістки, представники "Слуги народу" не прийшли на ефір.

На думку журналістки, така поведінка ОП несе загрозу для свободи слова і незалежної журналістики в цілому, тому пропускати ці "сигнали" не варто.

Згодом її колега Павло Казарін розповів, що "колишній журналіст", який тепер захищає владу від медіа, – Сергій Лещенко. Він, за словами Казаріна, захищає Офіс президента і правлячу партію.

Водночас радник глави Офісу президента Михайло Подоляк спростував заяву Барчук про тиск Банкової на нардепів та спроби впливу на редакційну політику телеканалу.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme