Тиск на "UA: Перший": У Зеленського відреагували на звинувачення 

Радник глави Офісу президента Михайло Подоляк спростував заяву телеведучої "UA:Перший" Мирослави Барчук про тиск Банкової та спроби впливу на редакційну політику телеканалу

Журналіст стрічки новин
Тиск на "UA: Перший": У Зеленського відр…
Фото: UA: Перший

Подоляк назвав подібні звинувачення некоректними і не обґрунтованими.

Крім того, він вважає висловлювання емоційним, передає Depo.ua з посиланням на "Сьогодні".

На слова Барчук про те, що "слугам народу" забороняють без дозволу брати участь в ефірах, Подоляк відповів, що 19 жовтня просто із залу засідань Верховної Ради один зі "слуг" включився в програму, щоб дискутувати з опонентами з опозиції. 

Радник глави ОПУ вважає незалежну редакційну політику будь-якого ЗМІ ключовою ознакою здорового суспільства і сучасної держави. Водночас він звинуватив редакцію ток-шоу "Зворотний відлік" в заангажованості.

"Тобто пряме втручання в роботу редакцій – абсолютний нонсенс. З іншого боку, суспільство хоче отримати від медіа незаангажовану модерацію в ефірах, коли всі сторони діалогу мають рівні можливості, а журналісти не зловживають своїми політичними позиціями. Якщо той чи інший представник влади бачить в ефірах того чи іншого проекту послідовну та вперту незбалансованість позицій, постійну та явну заангажованість ведучих і редакції, то можна зрозуміти вкрай невелике бажання людей йти в ефір саме цього проекту", – додав Подоляк.

Нагадаємо, дещо раніше ведуча "UA: Перший" заявила про тиск з боку Офісу президента. Ведуча ток-шоу "Зворотний відлік" на телеканалі "UA: Перший" Мирослава Барчук розповіла, зокрема, що ОП "давно і жорстко контролює присутність на ефірах народних депутатів від фракції "Слуга народу".

Телеведуча також навела деякі приклади вимог з боку ОП щодо присутності гостей в ефірі її програми. Коли телеканал не став виконувати ультиматуми, за словами журналістки, представники "Слуги народу" не прийшли на ефір.

На думку журналістки, така поведінка ОП несе загрозу для свободи слова і незалежної журналістики в цілому, тому пропускати ці "сигнали" не варто.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme