Один із затриманих у Криму кримськотатарських активістів виявився родичем заступниці Кулеби

Асан Ахтемов, якого затримали у Криму окупанти із ФСБ, виявився далеким родичем заступниці міністра закордонних справ Еміне Джапарової.

Журналіст відділу новин
Один із затриманих у Криму кримськотатар…
Фото: Facebook Еміне Джапарової

Джапарова розповіла, що Асан Ахтемов є чоловіком її троюрідної сестри.

За словами батька, Ахтемов у залі суду виглядав дуже погано, передає Depo.ua із посиланням на Facebook-сторінку Джапарової.

"Брати Ахтемови піддавались страшним фізичним та психологічним катуванням та тиску. Класика фсб, через яку пройшли сотні наших громадян - з них вибивали "зізнання", – заявила Джапарова.

Джапарова підтвердила, що один із затриманих кримських татар є її далеким родичем

Еміне Джапарова розповіла, що затриманий ФСБшниками Асан Ахтемов є чоловіком її троюрідної сестри

Нагадаємо, у Криму 3 і 4 вересня відбулися затримання. П’ятьох затриманих – Нарімана Джеляля, Азіза Ахтемова, Асана Ахтемова, Ельдара Одаманова і Шевкета Усеїнова – російська влада пов’язує з нібито диверсією на газопроводі біля села Перевального, хоча достеменно не відомо, чи взагалі було те пошкодження газопроводу, про яке стверджується – "факт пошкодження газопроводу з інших джерел підтвердити не вдалося".

Проти Джеляля та двоюрідних братів Ахтемових порушили кримінальні справи за статтею про "диверсію" російського Кримінального кодексу, який Москва протиправно насаджує на окупованій частині території України, до них не допускають незалежних адвокатів.

Глава Меджлісу Рефат Чубаров розповів, що затриманого в окупованому Криму першого заступника голови Меджлісу кримськотатарського народу Нарімана Джеляля утримували у наручниках, з мішком на голові, а після висунули підозру в диверсії.

6 вересня Київський районний суд в окупованому Сімферополі заарештував на два місяці заступника голови Меджлісу Нарімана Джеляла. 

Також відомо, США закликають Росію звільнити першого заступника голови Меджлісу кримськотатарського народу Нарімана Джеляля та інших людей, затриманих 3 і 4 вересня в окупованому Криму.

Сьогодні, 8 вересня, пройшли чергові обшуки, після яких затримали колишнього члена Меджлісу кримськотатарського народу від Сімферопольського району Ельдара Менсеїтова. Його через добу після затримання відпустили додому.

Читайте також: Час поповнювати обмінний фонд: Чи допоможуть Туреччина і США витягнути Нарімана Джеляла

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme