Окупанти на Донбасі розміщують "Гради" та гаубиці в житлових районах, – ОБСЄ

Спостерігачі місії ОБСЄ фіксують переміщення військової техніки окупаційних військ на Донбасі 

Редактор стрічки новин
Окупанти на Донбасі розміщують "Гради" т…
Фото: OSCE SMM/Facebook

Російсько-окупаційні війська розміщують військову техніку в житлових районах Донбасу.

Про це повідомляється у звіті СММ ОБСЄ за 8 жовтня, передає Depo.ua.

Зокрема, ОБСЄ зафіксувала таке озброєння, розміщене в порушення ліній відведення на непідконтрольних територіях Донбасу: 1 гаубицю, 1 протитанкову гармату і 2 реактивні системи залпового вогню у двох житлових кварталах.

Як зазначається у звіті, в житловому районі Луганська патруль ОБСЄ помітив одну буксировану гаубицю 122 калібру ("Жаба") і протитанкову гармату 120 калібру ("Рапіра"). Крім того, в житловому районі населеного пункту Катеринівка бойовики розмістили 2 реактивні системи залпового вогню "Град" 122 калібру.

Також ОБСЄ зафіксувала 1 бронетранспортер (БТР-80), який бойовики розмістили у житловому кварталі окупованого Луганська.

Нагадаємо, як повідомили раніше у штабі ООС, протягом доби 8 жовтня в районі проведення операції Об’єднаних сил зафіксували 10 порушень режиму припинення вогню з боку російсько-окупаційних військ, з них 3 із застосуванням забороненого Мінськими домовленостями озброєння.

Також раніше повідомлялося, що на окупованому Донбасі російські окупанти тримають найманців у страху, поширюючи брехні про "наступ ЗСУ".

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme