Омелян заявив, що на нього відкрили справу щоби покарати за критику Єрмака і Зеленського

Екс-міністр інфраструктури Володимир Омелян вважає, що відкрите проти нього кримінальне провадження – це помста від перших осіб держави

Олександра Мандровська
Журналіст відділу новин
Омелян заявив, що на нього відкрили спра…
Фото: Володимир Омелян / Facebook

Зокрема, і за те, що він дозволив собі критикувати президента України Володимира Зеленського та голову ОПУ Андрія Єрмака.

Про це Володимир Омелян написав на особистій сторінці у Facebook, передає Depo.ua

"Сказати, що ця кримінальна справа викликала шок у мене, чиновників і бізнесу – це нічого не сказати. Вперше в новітній історії України за реформу, зниження податкового тиску на бізнес людину, яка цим займалася хочуть посадити у в’язницю на шість років! Попри те, що все було зроблено правильно", – сказав Омелян.

За його словами, все розпочалося ще у червні 2020 року.

"Представники офісу президента України запропонували мені високу посаду з дуже високим для мене щомісячним фінансовим забезпеченням. Єдина вимога – припинити критикувати Зеленського і Єрмака. В протилежному випадку – у мене"будуть проблеми", – написав екс-міністр інфраструктури.

Незабаром після нібито погроз від службовців ОПУ, Омелян вступив до партії "Європейська солідарність". У соцмережах та перед камерами журналістів він почав різко критикувати зовнішню та внутрішню політику, яку проводив президент України Зеленський.

"Через тиждень у мене відбувся випадковий" обшук ДБР. А НАБУ вручило підозру за те, що у мене нібито виник злочинний намір знизити портові тарифи і збори на 20%, я закрився в кабінеті і підписав відповідний наказ", –розповів про деталі Омелян.

Допис Омеляна у соцмережі 1

Допис Омеляна у соцмережі 2

Нагадаємо, кілька годин тому стало відомо, що у САП хочуть оскаржити виправдальний вирок Омеляну. Із рішенням суду не погоджується прокурор. 

Довідка: За версією слідства, в грудні 2017 року Омелян видав наказ про зменшення всіх портових зборів (крім маякового) на 20%. Слідчі переконують, що, згідно з законом, таке рішення мала ухвалювати лише Рада, але не міністр інфраструктури.Обвинувальний акт стосовно Омеляна скерували до суду 9 листопада 2020 року. Через тиждень прокурор САП оголосив йому обвинувачення в незаконних діях, через які держава отримала збитки в розмірі 30 мільйонів гривень. Однак, у понеділок, 18 жовтня, ВАКС виправдав екс-міністра інфраструктури. 

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme