Папа Римський похвалив Меркель, процитувавши замість її слів уривок з промови Путіна

Голова Римо-католицької церкви Франциск зробив грубу помилку, коментуючи своє ставлення до канцлерки Німеччини Ангели Меркель

Журналіст відділу новин
Папа Римський похвалив Меркель, процитув…
Фото: Рixabay

Франциск зробив заяву щодо ситуації в Афганістані, похваливши позицію очільниці уряду Німеччини Ангели Меркель.

Папа Римський назвав її однією із найвидатніших особистостей в міжнародній політиці, передає Depo.ua із посиланням на dpa.

Але потім понтифік припустився грубої помилки, процитувавши, як слова Меркель, уривок зі слів президента Росії Володимира Путіна, сказаних тим під час спільного із канцлеркою Німеччини брифінгу у Москві 20 серпня: "Потрібно припинити безвідповідальну політику з нав'язування власних цінностей іншим і спроби збудувати демократію в інших країнах за чужими лекалами, не враховуючи історичні, національні, релігійні особливості, повністю ігноруючи традиції, за якими живуть інші народи".

Нагадаємо, що Ангела Меркель цього року завершує своє 16-річне перебування на посаді канцлера Німеччини. Уже 26 вересня у країні пройдуть парламентські вибори і Німеччина отримає нового канцлера.

В останні дні своєї каденції Меркель побувала з візитом у Москві та Києві, зустрівшись із президентом Росії Володимиром Путіним та очільником України Володимиром Зеленським.

Тим часом, 25 серпня, після візиту Ангели Меркель, третій президент України Віктор Ющенко в інтерв'ю заявив, що саме позиція канцлерки Німеччини не дозволила Україні отримати ПДЧ в НАТО ще 2008 року.

Додамо, що 85-річний Папа Римський Франциск, за інформацією ЗМІ, висловив бажання скласти свої повноваження – імовірно через стан здоров'я.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme