ПАРЄ розгляне декларацію про небезпеку російського газу

Парламентська асамблея Ради Європи розгляне "письмову деклараційну заяву" про небезпеку російського газу

Максим Карпенко
Журналіст стрічки новин
ПАРЄ розгляне декларацію про небезпеку р…
Фото: Рixabay

Росія продукує близько 20% світових викидів метану — найбільше у світі. Викиди метану з російських газопроводів у 2020 році зросли на 40%.

Про це повідомив депутат від фракції "Європейська Солідарність" Олексій Гончаренко у коментарі під час ефіру "Україна 24", пише Depo.ua.

"Я підіймаю тему "Північного потоку-2" і того, що російський газ є брудним, з усіх точок зору: і з точки зору, що на нього фінансується війна і вбивства, як в Україні, так і в Сирії, підриви складів у Чехії і так далі. З точки зору його небезпеки екологічної: Росія – це найбільший у світі виробник метану і забруднювач метаном навколишнього середовища, а метан – це газ, який поруч з вуглекислим газом створює парниковий ефект, глобальне потепління і інші проблеми. Росія – це 20% світових викидів метану", – сказав він.

За його словами, про це потрібно нагадувати європейцям, оскільки вони дуже "опікуються і хвилюються" за питання екології. Гончаренко впевнений, що треба це використовувати, щоб донести до Європи небезпеку російського газу.

"Заява набрала необхідну кількість голосів і буде занесена в документи цієї сесії ПАРЄ як так звана "письмова деклараційна заява", – зазначив депутат.

Відомо, що декларацію підписали більше 20 депутатів делегацій ПАРЄ з Польщі, Великобританії, Литви, Азербайджану, України.

Зауважимо, 13 вересня стало відомо, що німецький регулятор отримав всі необхідні документи для початку процесу сертифікації "Північного потоку-2". Federal Network Agency (Bundesnetzagentur) (BNA) розпочало процес сертифікації російського газопроводу "Північний потік-2", який може зайняти до чотирьох місяців.

Нагадаємо, 31 липня очільник "Нафтогазу" Юрій Вітренко заявив, що Україна не зможе запобігти завершенню будівництва російського газопроводу "Північний потік-2", але зробить все можливе, щоб газогін не був сертифікованим і не зміг запрацювати.

26 серпня НАК "Нафтогаз України" підтвердив, що разом із представниками української влади намагається зупинити сертифікацію "Північного потоку-2".

Читайте також: Поразка, але не кінець: Чому угода про "Північний потік-2" має стати для нас пігулкою від інфантильності

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme