Під будинком Медведчука – акція протесту, кум Путіна сховався за сотнею тітушок

У неділю, 24 жовтня, будинок проросійського політика, співголови партії "Опозиційна платформа – за життя" Віктора Медведчука в Києві оточили сотні охоронців 

Редактор стрічки новин
Під будинком Медведчука – акція протесту…
Фото: PavlovskyNews

Посилення охорони, імовірно, пов'язане з підготовкою акції протесту біля будинку Медведчука, яку анонсували активісти націоналістичного руху. 

Як розпізнавальний знак охоронці мають жовті нарукавні пов'язки. Фото з місця подій опублікувало Telegram-медіа PavlovskyNews, передає Depo.ua.

Охорона будинку Медведчука 24 жовтня 2021

Також зазначається, що окрім великої кількості охоронців, до будинку Медведчука прийшли і народні депутати від ОПЗЖ, щоб продемонструвати свою підтримку політикові. Порядок охороняє поліція.

Ситуація біля будинку Медведчука 24 жовтня 2021

Тітушки біля будинку Медведчука 24 жовтня 2021

Як повідомляє Telegram-канал, у ці хвилини під будинком Медведчука проходить відразу два мітинги – його противників і прихильників. Прихильники Медведчука голосно вмикають радянські пісні, щоб заглушити виступи протестувальників. 

Нагадаємо, 13 вересня біля будинку проросійського політика Віктора Медведчука на вулиці Монтажників у Києві прийшли протестувальники. Кілька десятків чоловіків палили димові шашки і розмальовували паркан фарбою з балончиків. 

Також нагадаємо, що 12 жовтня Печерський районний суд міста Києва ухвалив запобіжний захід у виді цілодобового домашнього арешту для Медведчука. Нардеп залишатиметься під домашнім арештом до 7 грудня. 

Як відомо, Медведчука підозрюють у державній зраді та розкраданні ресурсів, а саме:

  • замаху на розкрадання природних ресурсів (за версією слідства, 2015 року фігуранти справи вступили у змову із чиновником уряду Росії для видобутку корисних копалин на шельфі Чорного моря);

  • передачі російським спецслужбам відомостей, що містять державну таємницю (2020 року Медведчук нібито передав Козаку, який перебував на той момент на території Росії, відомості про секретний підрозділ української армії);

  • антиукраїнській діяльності (Медведчука підозрюють у намірі створити "інфраструктуру впливу" через українців, які працюють на Росії).

Йдеться про період, коли Україна планувала купувати вугілля у Південноафриканській Республіці після того, як Росія окупувала частину Донбасу із шахтами, які там знаходяться.

У СБУ заявили, що Медведчук за допомогою неназваних "вищих посадових осіб України" створював перешкоди для постачання в Україну вугілля із ПАР.

Спецслужба заявляє, що у цій справі замішані також представники Національного банку та правоохоронних органів.

Після зриву постачання вугілля із Південної Африки Медведчук, зазначили у СБУ, організував нелегальне постачання вугілля із ОРДЛО. В цьому йому допомагали представники російської влади, зокрема, віце-прем'єр Дмитро Козак, помічник президента Росії Владислав Сурков та інші, а також члени так званих "ДНР" та "ЛНР".

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme