"Північний потік-2" готовий на 99%: Байден пригрозив Росії у разі навмисної шкоди Україні

Президент США Джо Байден заявив, що оскільки "Північний потік-2" готовий на 99%, його вже не зупинити. Однак Росія може поплатитися, якщо чинитиме шкоду Україні й іншим державам після його запуску

Максим Карпенко
Журналіст стрічки новин
"Північний потік-2" готовий на 99%: Байд…
Фото: Twitter Джо Байдена

Про це пише Depo.ua із посиланням на CNN.

За словами Байдена, ідея про зупинення газового проекту неможлива. При цьому він нагадав, що у випадку навмисної шкоди зі сторони Росії щодо України або інших країн, будуть прийняті відповідні рішення.

"Як ви знаєте, у мене були дуже, дуже плідні дискусії з Ангелою Меркель, і вона працює з урядом Німеччини з приводу зобов'язання, яке передбачає, що, якщо Росія насправді докладе зусиль, щоб навмисно завдати шкоди Україні або іншим країнам, вони дадуть відповідь", – зауважив Байден.

Зазначається, що Німеччина погодилася вжити низку заходів, спрямованих на пом'якшення ризиків для європейської енергетичної безпеки, для України, а також для країн Європейського Союзу та НАТО, наближених до кордонів Росії.

Байден також додав, що між країнами можуть бути розбіжності щодо" Північного потоку-2 ", але вони єдині в тому, аби протистояти російській агресії.

Відомо, що трубопровід був завершений більш ніж на 90%, коли адміністрація Байдена вступила на посаду. "Північний потік-2" транспортував газ з російських родовищ до Німеччини через Балтійське море.

Нагадаємо, 21 липня США та Німеччина оголосили, що офіційно домовились про завершення будівництва російського газопроводу "Північний потік-2", опублікувавши спільну декларацію з обіцянками Україні.

Згідно з угодою, Німеччина зобов'язується добиватися продовження на 10 років договору між Києвом і Москвою щодо транзиту газу

Після оприлюднення угоди канцлер Німеччини Ангела Меркель подзвонила Путіну, щоб обговорити Мінські угоди та "Північний потік-2".

Водночас голова Верховної Ради Дмитро Разумков надіслав відкритий лист спікеру Палати Представників Конгресу США Ненсі Пелосі щодо будівництва можливого введення в експлуатацію газопроводу "Північний потік-2". 

28 липня оператор "Північного потоку-2" повідомив, що газовий проект завершено на 99%.

Читайте також: Поразка, але не кінець: Чому угода про "Північний потік-2" має стати для нас пігулкою від інфантильності

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme