Планування масових заворушень в Україні: Скільки грошей обіцяли учасникам акцій

У неділю, 30 січня, поліцейські затримали групу зловмисників, які планували влаштувати 31 січня масові заворушення

Журналіст стрічки новин
Планування масових заворушень в Україні:…
Фото: Національна поліція

Ці люди у різних містах країни, зокрема у Києві, повинні були організувати бійки з підпалом автомобілів та шин. Під прицілом були й Сумська, Чернігівська, Полтавська та Черкаська області. Загалом до цих акцій хотіли залучити близько п'яти тисяч людей. Їхня мета – дестабілізувати ситуацію в Україні.

Про це під час брифінгу 31 січня повідомив голова Національної поліції Ігор Клименко, пише Depo.ua.

Він розповів, що змовники готувалися до дійсно серйозних сутичок. Вони хотіли "створити картинку хаосу, розхитати ситуацію та розіграти спектакль".

Глава Нацполіції також зазначив, скільки організатори обіцяли коштів за участь у таких акціях. Зокрема, масовці обіцяли від 800 гривень на людину, тітушкам мали платити від 1200 гривень, а тим, хто вдаватиметься до більш радикальних акцій й запалювання шин – від $2500.

Додатково виділили "касу" на штрафи: "Вони розуміли, що частину громадян, які братимуть участь у цих акціях, правоохоронці будуть затримувати. Відповідно будуть складені протоколи, і доведеться платити штрафи. Це теж передбачено кошторисом".

За словами Клименка, всього на організацію заходів учасники групи отримали (тільки аванс, і те, що задокументовано) понад 1 мільйон гривень. 

"Ми розуміємо, в яких банках вони отримували готівку, і вже визначаємо шляхи надходження цих грошей на відповідні рахунки", – повідомив він.

Клименко також розповів, що загалом для мітингу було придбано 200 фаєрів, 200 димових шашок, 20 шин, 10 вогнегасників, 2000 листівок, понад 300 прапорів, 12 радіостанцій. медичні жилети, бутафорська кров, величезні банери, які вони намагалися під час ходи нести перед собою.

Нагадаємо, 30 січня поліцейські затримали групу зловмисників, які планували влаштувати масові заворушення у центрі Києва. 

Згодом у МВС розповіли, що в центрі Києва планували зібрати великий мітинг, під час якого готувалися провокації. Також мало бути обов'язково насильство серед учасників цього мітингу.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme