"Це була перша акція": У МВС назвали області, де "тітушки" мали влаштувати масові заворушення після Києва

Після масових заворушень і провокацій в Києві планувалися подібні акції в низці інших областей України

Журналіст відділу новин
"Це була перша акція": У МВС назвали обл…
Фото: Прес-служба МВС

Йдеться про спеціально організовані провокаційні мітинги й протести в Сумській, Чернігівській, Полтавській і Черкаській областях.

Про це повідомив міністр внутрішніх справ Денис Монастирський під час брифінгу, передає Depo.ua.

"На жаль, явища платних мітингів у нас є досить частим… І це не перший мітинг проплачений. Але саме цей мітинг був від самого початку спрямований на розбалансування внутрішньополітичної ситуації і на насильство проти правоохоронців та інших осіб, які беруть участь у мітингу", – зауважив він.

За словами Монастирського, запланована в Києві акція була лише першою із цілої низки інших.

"Це була лише перша акція, запланована з цілого ряду. І це чітко зафіксовано в межах Кримінально-процесуального кодексу на відео та аудіоносіях… Ці акції планувалося провести в низці міст України… Зокрема, це була Сумська, Чернігівська, Полтавська й Черкаська області. Тобто області фактично в годині-півтори доїзду від Києва і наших північних кордонів з Російською Федерацією", – наголосив міністр.

Нагадаємо, 30 січня поліцейські затримали групу зловмисників, які планували влаштувати масові заворушення у центрі Києва. Згодом у МВС розповіли, що в столиці планували зібрати великий мітинг, під час якого готувалися провокації.

Монастирський розповів, зокрема, що організатори заходу мали на меті "пролити кров". При цьому була заготовлена спеціальна (в тому числі й бутафорська) кров, яка внаслідок конфліктів з правоохоронцями мала начебто "пролитися серед активістів".

Згідно з інформацією МВС, у столиці планувалося зібрати до 5 тисяч осіб, з яких до 1,5 тисячі мали складати так звані "тітушки", що мали влаштувати бійки з правоохоронцями. Також мав бути запланований підпал автомобільних шин, використовування вогнегасників і салютів.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme