Помилок в законі про олігархів більше, аніж здається, – нардеп

Юридичних помилок в законі про олігархів набагато більше, аніж було озвучено раніше
 

Журналіст відділу новин
Помилок в законі про олігархів більше, а…
Фото: 24 канал

Народним депутатам доведеться переголосувати закон про деолігархізацію, який ухвалювали з поспіхом і проґавили багато юридичних помилок

Про це повідомив голова парламентської фракції "Голос" Ярослав Железняк у своєму Telegram-каналі, інформує Depo.ua.

"Як виявилося, помилок в законі про олігархів набагато більше. Забули зачитати низку правок, а деякі просто переплутали номерами (наприклад, зачитали замість правки "14" було "4", або "825" на "725")", – написав він.

Депутат припустив, що прискорена процедура може перетворитися в дуже довгий розгляд того, що у підсумку ухвалили.

Юридичних помилок в законі про олігархів набагато більше, аніж було озвучено раніше

Нагадаємо, 23 вересня Верховна Рада ухвалила в другому читанні та в цілому проект закону №5599 про запобігання загрозам національній безпеці, пов'язаним із надмірним впливом осіб, які мають значну економічну або політичну вагу в суспільному житті (олігархів). 

Закон підтримали 279 депутатів – це фракція "Слуга народу"(229 голосів), група "Довіра"(15) і "За Майбутнє"(18) та фракція "Голос"(11). У "Голосі" закон підтримала група, яка протистоїть лідеру партії Кірі Рудик та голові фракції Ярославу Желєзняку.

Закон зазнав критики з боку опозиція, а також голови парламенту Дмитра Разумкова. Спікер спрямував законопроект після першого читання до Венеціанської комісії на експертизу. І залежно від висновків експертів Ради Європи, закон можуть переглянути. Висновок Венеціанської комісії має надійти у грудні.

24 вересня стало відомо, що у Верховній Раді буде ще одне голосування щодо закону про олігархів №5599. Це необхідно, щоб усунути юридичну колізію, яка виникла через наявність у законі помилок.

Читайте також: Закон про олігархів: З кого почнуть – із Порошенка чи з Коломойского

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme