Порошенко назвав справжнім державним переворотом наступ на демократію, розпочатий Зеленським

Голова "Європейської Солідарності" Петро Порошенко назвав дії влади справжнім державним переворотом

Журналіст відділу новин
Порошенко назвав справжнім державним пер…
Фото: "ЄС"

П'ятий президент України Петро Порошенко пояснив, що справжнім державним переворотом є дії влади, які є наступом на демократію.

Про це заявив п’ятий Президент, лідер партії "Європейська Солідарність" Петро Порошенко під час виступу на Київському Безпековому Форумі з нагоди 30-ліття відновленої Державності і Свободи, передає Depo.ua із посиланням на прес-службу "ЄС".

"Якщо не помиляюся, на сьогодні був анонсований так званий "державний переворот". Я хотів би вибачитися перед нашими закордонними партнерами за цей абсолютно дурний жарт Зеленського. Це – приклад брутальної безвідповідальності перед країною і перед світом", – сказав Порошенко.

Він зазначив, що Зеленський намагається вибудувати в Україні режим на кшталт Путіна і Лукашенка, зокрема, через сумнівні закони хоче поставити медіа під тотальний контроль влади.

"А під час феєричної прес-конференції Зеленський розкрив плани про перенесення на рік, а може на два парламентських виборів. Це яскраво свідчить про втрату надії Зеленського чесно перемогти на цих виборах. Бо в Конституції чітко зазначена дата – жовтень 2023 року, немає подвійного ніякого тлумачення, а йому хочеться пролонгувати перебування при владі своєї збанкрутілої команди", – констатував п'ятий президент.

Одним із елементів державного перевороту у виконанні Зеленського Порошенко назвав спробу запровадити дистанційне голосування за російським зразком. "Це та технологія, яка щойно стала одним з інструментів на виборах до Державної думи Російської Федерації. Інструмент Путіна. І оприлюднені сьогодні результати опитування громадської думки чітко показують – більшість українців, майже дві третини категорично проти такої новації. Але це не зупиняє Зеленського", – зауважив лідер "ЄС".

Також Порошенко нагадав про спробу Банкової взяти під контроль Конституційний Суд. "Є вагомі підстави вважати, що це і є плани Зеленського. І це – загроза реального повзучого перевороту. Я впевнений, що українська опозиція разом з потужним громадянським суспільством здатна зупинити цей сценарій, ми не раз вже це робили", – застеріг Петро Порошенко.

Нагадаємо, 26 листопада під час прес-марафону президент Володимир Зеленський заявив, що в українських спецслужб є інформація про переговори представників України і Росії про можливу участь Ріната Ахметова в державному перевороті, який начебто планують реалізувати 1-2 грудня. Для цієї ціли виділили, за його словами, 1 млрд дол.

Кореспондент видання BuzzFeed Крістофер Міллер розкрив подробиці державного перевороту, про який заявив Зеленський.

Невдовзі Ахметов спростував інформацію щодо ймовірного втягування його до організації державного перевороту.

Читайте також: Як українці готуються до путча: Кумедні коментарі і фотожаби

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme